-1.1 C
Бэлць
vineri, ianuarie 27, 2023

Salvatorii și pompierii din municipiul Bălți au intervenit în cele mai multe situații de urgență din țară

Cele mai citite

În primile nouă luni ale anului 2020, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în 16.676 de misiuni pe întreg teritoriul țării. Din numărul total, 1.233 de misiuni au fost efectuate de către Direcția Regională Căutare Salvare nr.2 din municipiul Bălți, iar 930 de către Direcția Regională Căutare Salvare nr.1 din Chișinău.

Conform analizei efectuate, subdiviziunile IGSU au realizat 60 de misiuni pe zi. În urma calcului efectuat s-a stabilit că 1.157 de intervenții au avut loc pentru stingerea incendiilor, 1.641 de misiuni au fost realizate pentru deblocări de uși, 1.969 de ieșiri au fost pentru stingerea gunoiului, dar și 4.512 cazuri de lichidare a vegetației uscate.

Un segment important în realizările IGSU pentru primele nouă luni este și aspectul acțiunilor de prevenire. Potrivit instituției, în această perioadă au fost instruiți în domeniul prevenirii incendiilor 93 mii de oameni din sectorul locativ, iar 1.716 detectoare de fum au fost instalate în casele oamenilor în baza campaniilor de informare. Pentru prevenirea arderilor de vegetație uscată și deșeurilor, angajații IGSU au instruit 22 mii de oameni.

Salvatorii și pompierii vor continua misiunile de prevenire a situațiilor de risc, dar și vor interveni în lichidarea consecințelor situațiilor excepționale.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimile știri

Până în toamnă, la Bălți va fi construit un heliport. Unde va fi amplasat  

Până la sfârșitul lunii septembrie, în municipiul Bălți va fi dat în exploatare un heliport pentru elicoptere medicale. Banii...
  sursa: cursbnm.md

Vezi mai multe știri