fbpx
14.9 C
Бэлць
miercuri, mai 29, 2024

Sandu, despre vizitele în Rusia a oficialilor din Găgăuzia: „Nu-i înțeleg pe acești oameni”

Citește și:

Președinta țării, Maia Sandu, a oferit o primă reacție despre vizitele la Moscova a oficialilor din Găgăuzia. Întru-un interviu acordat pentru Nokta, șefa statului pune semnul egal între aceste deplasări și susținerea pe care o acordă acești politicieni războiului, transmite agora.md. 

În interviul publicat de Nokta, șefa statului precizează că principala prioritate pentru țara noastră rămâne garantarea și păstrarea păcii. Iar oficialii din Găgăuzia, care întreprind mai multe vizite în Rusia în ultima perioadă, ar fi de partea războiului, l-ar susține și nu ar distinge dintre locurile în care există pace și cele unde este agresiune, spune Sandu.

Pe 9 aprilie, presa rusă scria că bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, și președintele Adunării Populare din Găgăuzia se află într-o nouă vizită la Moscova. Se întâmplă la puțin peste o lună după ce Evghenia Guțul, s-a întâlnit cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. Întrevederea a avut loc în cadrul Festivalului Mondial al Tineretului de la Soci.

Într-o analiză publicată de Institutul pentru Studiul Războiului este menționat că Rusia ar încearca să folosească actorii pro-ruși din Moldova pentru a destabiliza democrația și societatea moldovenească, pentru a împiedica aderarea la Uniunea Europeană (UE) sau chiar pentru a justifica viitoarele operațiuni hibride sau convenționale împotriva Moldovei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Prim-ministrul Dorin Recean: „Programul Prima Casă Plus este o investiție în viitorul tinerilor și al familiilor din Republica Moldova”

Programul Prima Casă Plus va fi disponibil pentru cetățeni, începând cu luna iulie 2024, iar până atunci Guvernul va...

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere de rămas bun cu ambasadorul SUA, Kent D. Logsdon

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Kent D. Logsdon,...
  sursa: cursbnm.md