fbpx
10.4 C
Бэлць
miercuri, aprilie 17, 2024

Șapte migranți, reținuți de oamenii legii după ce au trecut ilegal frontiera moldo-ucraineană

Citește și:

Polițiștii de frontieră din cadrul subdiviziunilor Direcției regionale SUD au consemnat patru cazuri de trecere ilegală a frontierei de stat cu documentarea a șapte cetățeni străini. Unul dintre migranți a comunicat că este angajat al serviciilor speciale din Ucraina.

În zona de responsabilitate a SPF Copceac, în baza informației operative, polițiștii de frontieră au depistat doi străini în apropiarea liniei de frontieră. Ambele persoane nu și-au putut justifica prezența în zona de frontieră.

Alți trei cetățeni, care au ajuns în mod clandestin în R. Moldova, au fost descoperiți de către polițiștii de frontieră din SPF Cișmichioi.

Cazuri similare au fost înregistrate în zona de responsabilitate a PTF Basarabeasca-Fero și SPF Vulcănești, unde doi străini au recunoscut că în mod clandestin au traversat frontiera de stat.

În toate incidentele, străinii au declarat că motivul trecerii ilegale a graniței cu R. Moldova ar fi citațiile primite pentru înrolarea la armată. Din declarații s-a aflat că unul dintre tineri ar fi angajat în serviciile speciale ale Ucrainei, cât și ar fi părăsit locul de muncă.

Cei șapte străini sunt solicitanți de azil pe teritoriul Republicii Moldova. Cercetările continuă în vederea elucidării circumstanțelor.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Biserica din lemn din satul Măcăreuca riscă să se prăbușească. Autoritățile nu au mijloace financiare

Biserica din lemn din satul Măcăreuca, are peste 230 de ani, iar ultima slujbă a fost ținută anii 90 https://youtu.be/B1bPDgzS3PA „Ați...

/VIDEO/ Caz revoltător la Soroca. Un preot ar fi intrat pe furiș, noaptea, în biserica altui preot

Un incident neașteptat la Soroca. Un preot a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce intra pe...
  sursa: cursbnm.md