fbpx
16.4 C
Бэлць
miercuri, octombrie 4, 2023

Scriitorul și publicistul Vlad Pohilă s-a stins din viață

Citește și:

Lingvistul, scriitorul și publicistul Vlad Pohilă s-a stins din viață, vineri, 15 mai, la vârsta de 67 ani, fiind răpus de o boală la aparatul digestiv.

Vlad Pohilă și-a făcut studiile la Facultatea de Ziaristică a Universităţii de Stat din Chişinău, apoi a urmat cursurile de muzeistică şi studiu al artelor la Moscova şi şi-a făcut doctorantura la Institutul de Filologie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei. A colaborat cu numeroase publicaţii în calitate de ziarist, a tradus peste 20 de cărţi şi este coautor a mai multor dicţionare şi enciclopedii.

Publicistul a fost prezent în topurile „Cei mai buni ziariști din Republica Moldova” din 2000 și 2003. A fost laureat al săptămânalului „Literatura și arta” – pentru publicistică, în 2003, și pentru știință, în 2007.

Cunoscutul om de cultură a fost în ultima perioadă a vieții sale și autor al rubricii „Să vorbim corect, să vorbim românește” de la Radio România Chișinău.

Vlad Pohilă s-a născut la 6 aprilie 1953, în satul Putineşti din raionul Floreşti. Acesta urma să-și publice volumul de carte „Am avut norocul să îi cunosc”, care era despre oamenii importanţi ai istoriei şi literaturii române pe care i-a cunoscut încă din perioada în care activa ca ghid turistic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Oamenii din nordul țării despre modificările Codului Electoral: „Dacă au furat, o să mai fure”

Parlamentul a votat, astăzi 4 octombrie, în lectură finală modificările Codului Electoral. Potrivit noilor prevederi persoanele care sunt bănuite,...

/VIDEO/ ONG-uri din mai multe țări se unesc în lupta împotriva corupției. La Bălți se organizează o conferință cu invitați internaționali

Bunele practici dar și strategii comune în domeniile transparenței decizionale, prevenirii și combaterii corupție în țările Parteneriatului Estic sunt...
  sursa: cursbnm.md