fbpx
37.7 C
Бэлць
vineri, iulie 12, 2024

Scurgere de amoniac la o centrală chimică din Sumî. O persoană a fost rănită

Citește și:

O scurgere de amoniac a avut loc luni, 21 martie, la fabrica Sumykhimprom în urma bombardamentelor rusești. Dmitro Jîviţki, şeful administraţiei regionale din Sumî, a îndemnat locuitorii pe o rază de cinci kilometri faţă de centrală să rămână în subsoluri pentru a evita să intre în contact cu substanţa chimică, scrie The Guardian, citat de tv8.md. 

Potrivit sursei, scurgerea ar fi început în jurul orei 05:00, un angajat al uzinei a fost rănit, iar echipele de salvare sunt în continuare la fața locului.

„Ca urmare a bombardamentului, un rezervor cu amoniac a fost avariat”, au declarat reprezentanții serviciului de urgență.

Potrivit unei actualizări din partea administrației militare regionale Sumî, locul fabricii Sumykhimprom, care produce îngrășăminte, a fost bombardat luni dimineața la ora 3.55, iar locuitorii sunt îndemnați să părăsească zona, deoarece gazul este periculos.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Problema gunoiului din Bălți putea fi rezolvată mai repede. Era nevoie doar se semnătura primarului

Lupta în criza gunoiului la Bălți continuă. Președinții fracțiunilor politice din consiliul municipal îl acuză pe primarul Alexandr Petkov...

Omorul de la Rîșcani din 2008. Un bărbat a fost condamnat la 16 ani de închisoare

Un bărbat a fost condamnat la 16 ani de închisoare, după ce împreună cu iubita a omorât soțul femeii...
  sursa: cursbnm.md