fbpx
10.4 C
Бэлць
miercuri, aprilie 17, 2024

Șeful IGP, Iurie Podarilov, a reacționat la acuzațiile legate de batalionul Fulger

Citește și:

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Iurie Podarilor, a venit cu o reacție, în cadrul unui briefing de presă, la acuzațiile legate de batalionul Fulger. 

„Șefii detașamentelor mi-au comunicat despre faptul că climatul moral-psihologic în cadrul subdiviziunii este unul bun. În același timp, ei s-au arătat îngrijorați de apariția în spațiul mediatic a informațiilor anonime privind activitatea internă a entității și au comunicat că aceste informații făcute publice nu reprezintă nici părerea lor personală, în calitate de conducători, și nici a subalternilor”, a declarat Iurie Podarilov.

Ieri în detașamentele batalionului „Fulger” au avut loc ședințe cu angajații subdiviziunii.

„În urma acestor discuții, angajații n-au raportat probleme majore sau presiuni asupra unor angajați. În ceea ce privește declarațiile făcute în cadrul mass-media de către comandantul suspendat al brigăzii, venim să precizăm că dumnealui deja de o lună este supus unei anchete interne, este suspendat din funcție, în legătură cu încălcarea unor atribuții de serviciu, mai exact pentru încălcarea procedurilor de organizare a activității interne a subdiviziunii și emiterea în mod arbitrar a unor acte administrative. Până la finalizarea acestei anchete interne noi nu putem interveni cu careva detalii pentru a nu prejudicia mersul acesteia”, a precizat Iurie Podarilov.

Amintim că, Iurie Podarilov a făcut aceste declarații în contextul apariției în spațiul public a unei scrisori anonime, autorii căreia menționează că pe numele comandantului Cazimir Trocin și al altor angajați au fost fabricate mai multe anchete de serviciu, care au avut drept scop înlăturarea lor cu orice preț de la conducerea instituției. Autorii scrisorii au îndemnat reprezentanții puterii de stat, printre care și președintele Comisiei Securitate Națională a Parlamentului, să viziteze Brigada, unde ar putea avea discuții colective și private cu angajații instituției pentru clarificarea situației de facto.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Moldovenii preferă produsele autohtone. R.M. a înregistrat o scădere a importurilor cu 7,5%

Moldovenii preferă tot mai mult produsele autohtone. Potrivit datelor Biroul Național de Statistică, importurile în Republica Moldova au înregistrat...

/VIDEO/ Biserica din lemn din satul Măcăreuca riscă să se prăbușească. Autoritățile nu au mijloace financiare

Biserica din lemn din satul Măcăreuca, are peste 230 de ani, iar ultima slujbă a fost ținută anii 90 https://youtu.be/B1bPDgzS3PA „Ați...
  sursa: cursbnm.md