fbpx
12.3 C
Бэлць
sâmbătă, mai 18, 2024

Șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, a primit mandat de arest pentru 30 de zile

Citește și:

Șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, a primit un mandat de arest pentru 30 de zile. Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au admis demersul făcut de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Hotărârea a fost pronunțată miercuri, 7 iulie 2021.

Arest pentru fostul șef al Direcției 5. Procurorii PCCOCS anunță admiterea demersului de arest pentru 30 de zile și în privința fostului șef al fostei Direcții misiuni speciale a MAI – 1 din cei 3 reținuți luni”, precizează PCCOCS.

Menționăm că în dimineața de 5 iulie 2021, forțele de ordine au efectuat percheziții la domiciliile, în birourile de serviciu și automobilele mai multor persoane. În rezultatul acțiunilor de urmărire penală, au fost reținute trei persoane: șeful IP Bălți, Valeriu Cojocaru, un inspector din cadrul Poliției de Frontieră și președintele Asociației FEA, Dorin Damir, finul fostului lider PDM, Vladimir Plahotniuc.

Acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Tot astăzi, președintele asociației FEA, Dorin Damir a primit mandat de arest pentru 30 de zile la Penitenciarul Nr.13. Unele surse media, notează că șeful IP Bălți, Valeriu Cojocaru, își va petrece următoarele 30 de zile la același penitenciar.

În vara anului 2019, șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, și-a dat demisia din funcția de șef al Direcție nr. 5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI). În august 2020, acesta a fost numit în funcția de șef al Inspectoratului de Poliție Bălți.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Prim-Ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu reprezentanții organizației Crucea Roșie

Sprijinul oferit de organizația Crucea Roșie persoanelor vulnerabile din Republica Moldova, inclusiv refugiaților, a fost discutat de prim-ministrul Dorin...

/METEO/ Cer noros, dar fără precipitații. Câte grade vor fi astăzi

Pentru astăzi, 18 mai, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează cer noros pe întreg teritoriul țării. În Nord se așteaptă temperaturi...
  sursa: cursbnm.md