fbpx
16.1 C
Бэлць
miercuri, aprilie 24, 2024

Șefului IGP i-a fost spart Telegramul

Citește și:

Contul Telegram al șefului Inspectoratului General al Poliției (IGP) Viorel Cernăuțeanu a fost spart, anunță că Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Cei din urmă mai spun că a fost inițiat un dosar penal în acest sens, transmite newsmaker.md. 

„PCCOCS, de comun cu angajați ai altor autorități competente, cercetează sub aspect penal spargerea contului de Telegram al șefului IGP”, comunică procurorii.

Se menționează că fapta investigată vizează atât informația textuală, cât și fișiere transmise și primite de către șeful IGP – „ilegalitate care între timp a fost întreruptă”.

„Astfel, pe acest fapt a fost pornită urmărirea penală, cu privire la rezultatele căreia oamenii legii urmează să informeze ulterior, în măsura în care aceasta nu ar afecta urmărirea penală”, susțin reprezentanții PCCOCS.

Amintim că, pe 9 noiembrie, înainte de ședința Guvernului, canalul de Telegram al președintei Maia Sandu, dar și al vicepremierului Andrei Spînu, au fost sparte, fiind publicate mesaje cu critici în adresa guvernării și indicarea unui site, unde au fost publicate presupuse conversații private.

„Instituția prezidențială anunță că a fost spart Canalul oficial de Telegram al Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. La fel, infirmăm veridicitatea ultimelor postări”, a informat Președenția.

Ulterior, prim-ministra Natalia Gavrilița a infirmat informațiile apărute în spațiul public.

De asemenea, și vicepremierul Andrei Spînu a spus că nu a scris acel mesaj și i-a îndemnat pe cetățeni să se informeze din surse veridice.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, susține că aceste acțiuni au fost previzibile. „Am văzut aceste mesaje false, era cumva previzibil, pentru că ajungem la un final și acesta nu este deloc plăcut pentru acele grupări criminale cu care luptăm de mai mult timp și s-au unit și încearcă săptămână submineze procesele care au pornit împotriva lor”, a declarat Litvinenco în debutul ședinței.

Cabinetul de miniștri a aprobat, în unanimitate, în cadrul ședinței din 9 noiembrie, hotărârea privind expedierea la Curtea Constituțională a sesizării cu privire la controlul constituționalității Partidului „ȘOR”.

Anterior și deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a anunțat pe 4 noiembrie că account-ul său de Telegram a fost spart, iar datele arată că acțiunea a avut loc din Lituania.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Serviciul Hidrometeorologic de Stat explică fenomenul neobișnuit influențat de praful saharian

Începând cu noaptea de 24.04.2024 și cu menținerea zilei de astăzi, suntem martori la un fenomen meteorologic mai neobișnuit,...

Parcul central din municpiul Bălți îi va purta numele lui Mihai Volontir

Parcul central din municpiul Bălți va purta numele lui Mihai Volontir. Decizia fost votată astăzi la ședința consiliului. Pentru...
  sursa: cursbnm.md