fbpx
33.8 C
Бэлць
miercuri, iulie 17, 2024

Siegfried Mureșan: UE este hotărâtă să continue parcursul european al Republicii Moldova cu viteză

Citește și:

Prima conferință interguvernamentală Republica Moldova – Uniunea Europeană înseamnă pentru cetățenii Republicii Moldova că Uniunea Europeană este hotărâtă să continue parcursul european al țării și este hotărâtă să îl continue cu viteză.

„Este realmente o decizie istorică, fiindcă știm din luna decembrie că negocierile de aderare vor începe și ne-am propus să înceapă în acest an și cel mai optimist scenariu a fost ca ele să înceapă la finalul lunii iunie. Și iată că se concretizează acest scenariu optimist”, a spus președintele Delegației Parlamentului European pentru Relația cu Republica Moldova, europarlamentarul Siegfried Mureșan, la o emisiune la Radio Chișinău, transmite IPN.

Recent, ambasadorii țărilor membre pe lângă UE au agreat, de principiu, cadrele de negociere pentru deschiderea oficială a negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina. Potrivit europarlamentarului, aceste negocieri ar înseamnă că legislația Republicii Moldova va fi aliniată cu legislația europeană.

„Legislația europeană va fi adaptată la realitățile din Republica Moldova și vom avea și în Republica Moldova noi standarde de protecție a mediului, de protecție a calității de protecție a consumatorilor, drepturi ale lucrătorilor, nivel de trai european în Republica Moldova despre asta este vorba în aceste negocieri. Deci, începerea acestor negocieri e un lucru foarte bun, nu e doar o chestiune teoretică care se întâmplă la Bruxelles, ci sunt decizii care vor avea un impact pozitiv asupra vieții tuturor oamenilor din Republica Moldova”, a spus Siegfried Mureșan.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

A obținut poze intime ale unui cuplu și i-a șantajat cu răspândirea lor

Procuratura raionului Ialoveni anunță trimiterea în judecată a unei cauze penale de învinuire a unui deținut de 27 de...

/VIDEO/ Ce s-a ieftinit și ce s-a scumpit timp de o lună în Moldova

În luna iunie a anului curent, prețurile medii de consum au scăzut cu 0,1%, față de luna mai. Scăderea...
  sursa: cursbnm.md