fbpx
17.4 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Situația privind creșterea nivelului apei în râul Prut va fi monitorizată de IGSU

Citește și:

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) va monitorizează situația privind creșterea nivelului apei în râul Prut și riscul de inundații în zonele râului.

Potrivit avertizării Serviciului Hidrometeorologic de Stat, începând cu data de 17 iunie și până în 3 iulie, se prognozează creșterea nivelului apei  pe sectorul: or. Costești – Stânca – or. Cantemir cu 2.5 – 3.5 metri, or. Cantemir – s. Brânza cu 1.0 – 2.0 metri, față de nivelul din 16 iunie. Izolat se prevede ieșirea apei în lunca râului Prut și sub inundarea terenurilor agricole.

În acest context, IGSU va monitoriza situația la nivel de raion și impactul asupra populației. Responsabilii din cadrul autorităților publice locale vor evalua starea digurilor de protecție, vor stabili posturi de observare a nivelului apei în râul Prut în vederea monitorizării permanente a situații și vor informa despre un eventual pericol de inundații.

Conducerea IGSU a dispus aprecierea necesarului de forțe, care ar putea fi antrenate în inundații, dar și rezervele necesare pentru lichidarea consecințelor acestora.

Totodată va fi dispusă evaluarea tehnicii specializate pentru desfășurarea lucrărilor de întărire a digurilor de protecție, dar și a altor resurse necesare  asigurării lucrărilor de prevenire și intervenție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md