fbpx
25.3 C
Бэлць
luni, iunie 17, 2024

Șoferii care conduc în stare de ebrietate riscă să rămână fără mașini. Află ce categorii mai sunt vizate

Citește și:
Șoferii care conduc vehiculul în stare de ebrietate, persoanele care predau cu bună știință conducerea vehiculului unei persoane care este privată de dreptul de a conduce, precum și cei care conduc autovehiculul fiind privați de dreptul de a conduce riscă să rămînă fără mașini. Despre asta anunță Poliția Republicii Molodva. 
„Persoanele care conduc vehiculul în stare de ebrietate ce depășește gradul maxim stabilit de lege, care predau cu bună știință conducerea vehiculului unei persoane care este privată de dreptul de a conduce vehicule, precum și cei care conduc autovehiculul fiind privați de dreptul de a conduce – riscă să rămînă fără mașini.
Precizăm că, în baza Ordinului IGP nr.310 din 04.09.2023 a fost aprobată Instrucțiunea privind modul de aplicare a art.439/7 din Codul Contravențional al Republicii Moldova referitor la confiscarea specială a vehiculelor în cadrul procesului contravențional.
Confiscarea specială se aplică de către instanța de judecată la demersul agentului constatator.
Agentul constatator al poliției doar constată fapta, iar ulterior urmează să solicite instanței de judecată aplicarea măsurii de siguranță – confiscarea specială a vehiculului.
Recomandăm conducătorilor auto să respecte Regulamentul Circulației Rutiere pentru a nu deveni subiecții confiscării speciale”, anunță Poliția Republicii Moldova.
Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

După două zile de vreme caldă meteorologii anunță un nou cod de instabilitate atmosferică

Un nou cod de instabilitate atmosferică a fost emis de către meteorologi. Acesta intră în vigoare astăzi în intervalul...

Două focare de pestă porcină, în nordul țării. ANSA anunță recompense bănești celor care vor notifica despre depistarea unor cadavre de mistreți

Centrul Republican de Diagnostic Veterinar a confirmat prezența virusului pestei porcine africane în probele recoltate de la porcii domestici...
  sursa: cursbnm.md