fbpx
31.5 C
Бэлць
sâmbătă, iulie 13, 2024

Soroca este cel mai afectat raion din nordul țării de COVID-19. Care ar fi explicația

Citește și:

În raionul Soroca, numărul persoanelor infectate de COVID-19 a ajuns la 28. Astfel, Soroca a devenit cel mai afectat raion din nordul țării, dar și din Republica Moldova.

Șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, susține într-un interviu pentru Europa Liberă, că infectarea personalului medical și pacienților din Soroca nu este din cauza lipsei echipamentului medical.

„Chiar astăzi nu se pune problema echipamentelor, că ele sunt. Eu bănuiesc că la Soroca lucrurile s-au început mai devreme decât a fost diagnosticat primul caz. Și eu bănuiesc că lumea n-a luat recomandările în serios, și eu bănuiesc că s-au întâmplat niște breșe, niște scăpări pe segment când oamenii pur și simplu au ignorat, și eu bănuiesc că, de fapt, Serviciul de urgență e un serviciu foarte delicat în felul lui și-i foarte specific și noi ne-am convins că viața poate să aducă fel de fel de surprize”, a explicat Nicolae Furtună.

La momment în Republica Moldova, sunt înregistrate 298 de persoane testate pozitiv cu COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cod Roșu de caniculă. Recomandările Ministerului Sănătății

În contextul Codului Roșu de caniculă în Republica Moldova anunțat de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, Ministerul Sănătății vine cu...

/VIDEO/ Statul oferă milioane de lei pentru dezvoltarea localităților. Ce trebuie să facă primarii

APL-urile de nivelurile I și II pot obține finanțare de la stat pentru dezvoltarea localităților. Apelul competitiv de selectare...
  sursa: cursbnm.md