fbpx
11 C
Бэлць
luni, aprilie 22, 2024

Spînu despre achitarea gazului rusesc în ruble: „Nu se referă la Republica Moldova”

Citește și:

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, susține că Republica Moldova nu va fi nevoită să achite livrările de gaze naturale în ruble și că declarația făcută de președintele rus nu se referă și la țara noastră.

În cadrul unei conferințe de presă, Spînu a subliniat că această decizie nu va afecta relația contractuală dintre Moldovagaz și Gazprom.

„Am văzut și noi această declarație, făcută acum câteva ore. Nu se referă la Republica Moldova. Istoric vorbind, contractele semnate între Moldovagaz și Gazprom au prevăzut mereu plăți în dolari și ruble rusești. La moment din ceea ce am văzut nu va afecta nicicum relația contractuală între Moldovagaz și Gazprom. Despre costul gazului pentru luna aprilie este devreme să spunem care este costul final, dar confirm că va fi un preț mai mare”, a declarat ministrul.

Menționăm că Vladimir Putin a anunțat că Rusia va refuza să accepte plata livrărilor de gaze naturale în valute care s-au compromis, inclusiv dolari și euro, și va trece la plăți în ruble.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cazul tinerei de la Orhei, găsită moartă: Procuratura a pornit un dosar penal. Cine va fi audiat

La 12 aprilie 2024, Inspectoratul de poliție Orhei a fost sesizat despre dispariția unei tinere de 19 ani, însărcinată...

Liceul Ștefan cel Mare din Bălți va fi eficientizat energetic în cadrul unui proiect guvernamental

Liceul Ștefan cel Mare din municipiul Bălți urmează a fi eficientizat energetic în cadrul proiectului „Rețeaua de școli model”....
  sursa: cursbnm.md