fbpx
18.2 C
Бэлць
luni, iunie 24, 2024

Sportiva de 20 de ani, omorâtă în timpul antrenamentului de o rachetă rusească

Citește și:

După cum a comunicat Oficiul Procurorului General, oamenii legii au început examinarea cazului morţii lucrătoarei grădiniţei de copii şi a studentei în vârstă de 20 de ani, în rezultatul tirului cu rachete asupra oraşului Kryvii Rig.  „Sub conducerea procesuală a Procuraturii Districtului Sud Kryvii Rig, se desfăşoară  anchetarea prejudiciară în cadrul procesului penal în baza faptului de încălcare a legilor și obiceiurilor războiului, combinată cu omor intenționat,” se subliniază în comunicat, scrie lyberti.com.

Potrivit anchetei, în dimineața zilei de 9 iulie, armata inamică a Federației Ruse a lansat un atac cu rachete cu muniții interzise asupra unuia din raioanele oraşului Kryvii Rig. Sportiva şi tatăl ei se antrenau pe ternul sportiv. Primind mai multe leziuni corporale de schije ei au fost internaţi în spital. Fiica a murit în Secţia de reanimare a spitalului.

În urma atacului cu rachete au fost deteriorate câteva blocuri cu mai multe etaje, clădirea unei şcoli, o grădiniţă de copii şi automobilele locuitorilor. Pe teritoriul dat nu era nici un obiectiv militar.

Mediile locale au postat pe Facebook câteva precizări. Este vorba de Daria Kurdel, studentă la Facultatea din Kryvii Rig a Academiei Juridice din Odesa. Din păcate, medicii n-au putut să-i salveze viaţa. Instituţia de învăţământ superior  a exprimat profunde condoleanţe în legătură cu moartea studentei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md