fbpx
17.7 C
Бэлць
duminică, septembrie 24, 2023

Străzile din Bălți, patrulate de militari. Decizia de a scoate armata în stradă, criticată

Citește și:

Municipiul Bălți este printre localitățile din țară unde străzile vor fi patrulate nu doar de agenții de patrulare, dar și de militarii Armatei Naționale. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne grupurile mixte de patrulare vor monitoriza ordinea publică și în localitățile raionului Cahul, Hâncești și Sângerei. Decizia autorităților centrale de a implica militarii în patrularea străzilor a fost dur ciriticată de unii politicieni.

Printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, primarul de Bălți, Renato Usatîi, îl critică pe Igor Dodon pentru ideea de a scoate armata în stradă.

„…ce i-a trecut lui Dodon prin nas sau prin altă parte, de i-au venit așa idei, să scoată sărmanii soldați moldoveni cu armament greu pe străzile din Chișinău?! Poate vrea să împuște virusul între ochi?…”, a spus Usatîi.

Iar Mark Tkaciuk a scris pe contul său de Facebook: „Doar cu arma în mâini poți să aperi dreptul oamenilor la carantină. Scoateți din parcuri grătarele și oamenii care le fac și obligați bătrânii să stea acasă cu arme de artilerie. …Nu e clar, pentru ce lor armele”.

Victor Șelin, președintele PSRM, îi cere premierului Ion Chicu să renunțe la ideea de a scoate militarii în stradă. Potrivit lui Șelin, poliția va fi nevoită în primul rând să aibă grijă ca soldații să nu împuște din întâmplare prin monumentele și clădirile istorice din Chișinău. Șelin a numit această acțiune „show achitat de oamenii care plătesc impozite”.

Ministrul apărării, Alexandru Pânzari, afirmă că prezența Armatei Naționale în stradă este necesară pentru a sprijini poliția și cetățenii, chiar dacă prin imaginea soldaților situația arată mult mai gravă.
Referitor la prezența de ieri în stradă a automobilelor dotate cu mitraliere, ministrul Apărării precizează că acestea au fost demontate, iar de astăzi nu vor mai fi văzute pe străzi.

Echipajele Poliției Naționale, în comun cu tehnica militară a Ministerului Apărării vor patrula astăzi, 25 martie, prin mai multe localități din țară, pentru a monitoriza respectarea măsurilor impuse de autorități și pentru a informa cetățenii despre riscurile răspândirii și îmbolnăvirii cu virusul COVID- 19.

Aceste echipaje comune se vor deplasa prin localitățile raionului Cahul, Hâncești, Sângerei și Bălți, dar și pe întreg teritoriul municipiului Chișinău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ „Avea 37 de tăieturi”. Ce spune fiul femeii ucise de cele două minore la Telenești

"Avea 37 de tăieturi și era toată despicată" spune fiul femeii de 67 de ani ucisă cu cruzime de...

Primul aeroport din lume care nu va mai cere pașapoarte

Începând din 2024, Aeroportul Changi din Singapore nu va mai cere pașapoarte. Aici se va introduce un sistem de...
  sursa: cursbnm.md