fbpx
31.1 C
Бэлць
duminică, iulie 14, 2024

Străzile din Bălți, patrulate de militari. Decizia de a scoate armata în stradă, criticată

Citește și:

Municipiul Bălți este printre localitățile din țară unde străzile vor fi patrulate nu doar de agenții de patrulare, dar și de militarii Armatei Naționale. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne grupurile mixte de patrulare vor monitoriza ordinea publică și în localitățile raionului Cahul, Hâncești și Sângerei. Decizia autorităților centrale de a implica militarii în patrularea străzilor a fost dur ciriticată de unii politicieni.

Printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, primarul de Bălți, Renato Usatîi, îl critică pe Igor Dodon pentru ideea de a scoate armata în stradă.

„…ce i-a trecut lui Dodon prin nas sau prin altă parte, de i-au venit așa idei, să scoată sărmanii soldați moldoveni cu armament greu pe străzile din Chișinău?! Poate vrea să împuște virusul între ochi?…”, a spus Usatîi.

Iar Mark Tkaciuk a scris pe contul său de Facebook: „Doar cu arma în mâini poți să aperi dreptul oamenilor la carantină. Scoateți din parcuri grătarele și oamenii care le fac și obligați bătrânii să stea acasă cu arme de artilerie. …Nu e clar, pentru ce lor armele”.

Victor Șelin, președintele PSRM, îi cere premierului Ion Chicu să renunțe la ideea de a scoate militarii în stradă. Potrivit lui Șelin, poliția va fi nevoită în primul rând să aibă grijă ca soldații să nu împuște din întâmplare prin monumentele și clădirile istorice din Chișinău. Șelin a numit această acțiune „show achitat de oamenii care plătesc impozite”.

Ministrul apărării, Alexandru Pânzari, afirmă că prezența Armatei Naționale în stradă este necesară pentru a sprijini poliția și cetățenii, chiar dacă prin imaginea soldaților situația arată mult mai gravă.
Referitor la prezența de ieri în stradă a automobilelor dotate cu mitraliere, ministrul Apărării precizează că acestea au fost demontate, iar de astăzi nu vor mai fi văzute pe străzi.

Echipajele Poliției Naționale, în comun cu tehnica militară a Ministerului Apărării vor patrula astăzi, 25 martie, prin mai multe localități din țară, pentru a monitoriza respectarea măsurilor impuse de autorități și pentru a informa cetățenii despre riscurile răspândirii și îmbolnăvirii cu virusul COVID- 19.

Aceste echipaje comune se vor deplasa prin localitățile raionului Cahul, Hâncești, Sângerei și Bălți, dar și pe întreg teritoriul municipiului Chișinău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cod Roșu de caniculă. Recomandările Ministerului Sănătății

În contextul Codului Roșu de caniculă în Republica Moldova anunțat de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, Ministerul Sănătății vine cu...

/VIDEO/ Statul oferă milioane de lei pentru dezvoltarea localităților. Ce trebuie să facă primarii

APL-urile de nivelurile I și II pot obține finanțare de la stat pentru dezvoltarea localităților. Apelul competitiv de selectare...
  sursa: cursbnm.md