fbpx
26.8 C
Бэлць
vineri, iunie 21, 2024

SUA oferă granturi pentru diversificarea piețelor de export al vinului din Moldova

Citește și:

Vinificatorii din Republica Moldova vor putea accesa granturi oferite de USAID în cadrul Programului de Granturi pentru Promovarea Exportului Vinului Moldovei pentru a-și diversifica piețele de export.

Programul de granturi, parte a Proiectului USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova, are un buget total de circa 650 de mii de euro.

„Scopul acestuia este să stimuleze vânzările și diversificarea exporturilor de vinuri de calitate, promovând accesul către piețele netradiționale, cu valoare adăugată înaltă. Prin sprijinirea activităților de marketing și promovare, se dorește construirea unei imagini pozitive a Vinului Moldovei pe aceste piețe”, explică USAID.

Exportatorii de vinuri din R. Moldova pot solicita granturi de până la un milion de lei per companie, în funcție de categoria afacerii.

„Toți exportatorii de vinuri interesați sunt încurajați să participe și să profite de această oportunitate de a obține sprijin financiar nerambursabil pentru dezvoltarea și promovarea exportului de vinuri moldovenești. Termenul de încheiere a Programului de granturi este 30 noiembrie anul curent, cu perioade subsecvente de depunere a cererilor la 31 iulie, 29 septembrie și 30 noiembrie 2023”, mai adaugă sursa citată.

Această inițiativă se desfășoară în parteneriat strategic cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova și Oficiul Național al Viei și Vinului.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

De ce este importantă monitorizarea bugetului public în bugetare participativă?

Într-un oraș mic și primitor, locuitorii își doresc să se implice mai activ și să contribuie la proiectele de...

/VIDEO/ „Roadă avem, preț nu avem”. Agricultorii din nordul țării au început recoltarea grâului și orzului

În nordul țării au pornit combinele. https://youtu.be/TbPWYkR3JeA DORIN RUSU, jurnalist TVN: „În nordul țării recoltarea orzului este în plină desfășurare, iar...
  sursa: cursbnm.md