fbpx
28.3 C
Бэлць
marți, iunie 18, 2024

Suedia oferă 60 de milioane de coroane suedeze Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei pentru asistență legată de apărare

Citește și:

Suedia alocă 60 de milioane de coroane suedeze, ceea ce reprezintă aproximativ 5,3 milioane de euro, Ucrainei, Moldovei și Georgiei pentru asistență legată de apărare.

Moldovei și Georgiei le vor reveni câte aproximativ 445 de mii de euro. Anunțul a fost făcut de Ambasada Suediei la Chișinău.

Sprijinul este oferit prin diverse fonduri NATO și va fi folosit pentru deminare, managementul crizelor, securitate cibernetică și instruire.

Potrivit Ambasadei Suediei la Chișinău, banii donați Moldovei vor fi folosiți pentru achiziționarea de echipamente, instruire și pentru sprijinirea reformelor.

Banii destinați Ucrainei vor fi utilizați pentru proiecte care au fost deja decise, dar care nu au finanțare, de exemplu prin achiziționarea de echipamente de apărare, combustibil, echipament medical, deminare și alte echipamente militare de antrenament.

Banii oferiți Georgiei vor fi direcționați către proiecte în domenii precum managementul crizelor, securitatea cibernetică, partajarea informațiilor, canalele de comunicare sigure și abilitățile de inginerie.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ „Asistăm la încercări de a rescrie istoria”. Victimele Holocaustului, comemorate la Edineț

O expoziție dedicată victimelor Holocaustului a fost organizată la Edineț. Fotografii, documente și alte artefacte care au ilustrat ororile...

Ungaria și Slovacia nu se mai opun numirii lui Mark Rutte la șefia NATO. România rămâne ultima țară care se mai opune

Ungaria a renunțat la opoziția față de numirea lui Mark Rutte pe postul de secretar general al NATO, relatează...
  sursa: cursbnm.md