fbpx
12.6 C
Бэлць
duminică, aprilie 14, 2024

Tiraspolul și-a fortificat posturile militare și a restricționat accesul diplomaților ucraineni în Zona de Securitate

Citește și:

Tiraspolul și-a fortificat posturile militare și a impus condiții speciale de intrare în Zona de Securitate pentru reprezentanții Ucrainei și ai altor misiuni diplomatice acreditate în Republica Moldova, scrie anticorupție.md. 

În timpul deplasării la ședința Comisiei Unificate de Control din 28 aprilie, membrii delegației Republicii Moldova au fixat prezența unor posturi fortificate ale structurilor de forță transnistrene.

„Acest fapt confirmă încă o dată sfidarea de către reprezentanții Tiraspolului a prevederilor Acordului cu privire la principiile de reglementare pașnică a conflictului armat din regiunea transnistreană a Republicii Moldova din 21 iulie 1992 și a altor documente ce reglementează activitatea misiunii de pacificare”, se menționează într-un comunicat al Delegației Republicii Moldova în cadrul Comisiei Unificate de Control.

De asemenea, reprezentanții Ucrainei și ai altor misiuni diplomatice acreditate în Republica Moldova au fost informați în scris de către Tiraspol despre impunerea unilaterală a unor condiții privind intrarea/ ieșirea în/ spre regiune, inclusiv în perimetrul Zonei de Securitate.

Delegația Republicii Moldova a atras atenția delegaților în Comisie că astfel de acțiuni se înscriu în „nenumăratele provocări intenționat generate în ultima perioadă de timp de către Tiraspol, cu scopul de a destabiliza situația, iar prin acestea se încalcă în mod abuziv prevederile documentelor de bază ale misiunii de pacificare”.

Chișinăul a comunicat că reprezentanților Tiraspolului li s-a solicitat să renunțe la asemenea abordări „destructive și excesive ce ignoră formatul și mandatul misiunii de pacificare”.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md