fbpx
20.5 C
Бэлць
joi, iunie 13, 2024

Tragedie în Ucraina! A fost ucis un cunoscut jurnalist. Avea doar 39 de ani

Citește și:

Celebrul cameraman și fotograf Iuri Olîinik, originar din Lviv, a fost ucis în timpul ostilităților din regiunea Luhansk, estul Ucrainei. Cameramanul a fost înrolat ca soldat al uneia dintre brigăzile Forțelor Armate ale Ucrainei, care a îndeplinit sarcini în zona de luptă. Avea doar 39 de ani.

Anunţul despre tragica moarte a tânărului cameraman a fost făcut de portalul de ştiri Spilka News, preluat de Ukrainska Pravda. În timpul bombardamentelor a fost ucis. El se înrolase pentru a lupta pentru ţara lui împotriva invaziei armatei ruse. Din păcate, numărul jurnaliștilor morţi creşte în Ucraina.

În timpul luptelor cu forțele de ocupație ruse din regiunea Luhansk, a murit Iuri Olîinik, cameraman și fotograf din Lviv, angajat la Channel 24 și la portalul zahid.net. Făcea parte din brigăzile Forțelor Armate ale Ucrainei. Avea 39 de ani, anunţă Spilka News.

În plus, cameramanul a fost un veteran al operațiunii antiteroriste, în Donbass în 2014-2015. După întoarcere, a lucrat pentru Channel 24.

De la începutul războiului, 12 jurnalişti au fost uciși, iar alți zece au fost răniți.

Anunțul a fost făcut de procurorul general Irina Venediktova, într-o postare pe Facebook. Între timp a fost eliberată jurnalista Victoria Roșchina, de la Hromadske TV, care dispăruse pe 12 martie. Canalele proruse de Telegram au publicat videoclipuri cu jurnalista, în care ea susține că, de fapt, a fost salvată de forțele de securitate ruse. Angajatorul a confirmat că videoclipurile au fost făcute sub constrângere ca o condiție pentru eliberare.

Oksana Baulina, video-jurnalistă la unul dintre puținele site-uri de știri independente, se afla în Kiev pentru a oferi informații publicului rus despre atrocitățile comise de armata rusă în Ucraina. Dar, din păcate după un bombardament aceasta a fost ucisă.

Mai mult, jurnalista a fost arestată după ce poliția rusă a luat cu asalt sediul unui ONG anti-corupție din Rusia, acolo de unde Baulina transmitea în direct. După ce autoritățile ruse au declarat fundația respectivă drept „extremistă”, Baulina a părăsit țara și a continuat să lucreze din străinătate pentru publicația The Insider.

Jurnalista Victoria Roșchina, de la Hromadske TV, care dispăruse pe 12 martie a fost eliberată. Canalele proruse de Telegram au publicat videoclipuri cu jurnalista, în care ea susține că, de fapt, a fost salvată de forțele de securitate ruse, mai scrie Pravda.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Premierul Dorin Recean și reprezentanții autorităților publice din Soroca au discutat despre dezvoltarea raionului

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților publice și ai serviciilor desconcentrate din raionul Soroca. Au fost discutate...

/VIDEO/ „Acceptă-mă” – Bate un gol pentru viață

Au jucat fotbal pentru o cauză nobilă. În municipiul Bălți s-a desfășurat cea de-a doua ediție a „Cupei Companiilor:...
  sursa: cursbnm.md