fbpx
31.1 C
Бэлць
duminică, iulie 14, 2024

/FOTO/ Transformă hainele într-o operă de artă

Citește și:

Victoria Balica, o tânără pictoriță din Bălți transformă hainele în opere de artă. Se inspiră din natura – din zborul pasărilor si florile de primăvara. Victoria a fost pasionată de pictură din copilărie, iar visul i s-a îndeplinit când a devenit studentă la facultatea de arte plastice, a Universității „Ion Creangă” din Chișinău. Tehnici de imprimare sunt multe, spune pictorița, însă le-a ales pe cele în care se regăsește.

Ideea de a transpune desene pe stofă a apărut spontan. Acum câteva săptămâni, pictoriţa a decis să-i dea un suflu nou unei  geci  vechi printr-un desen deosebit. La câteva zile au apărut multiple solicitări de la prieteni și rude pentru care tânăra a pictat și alte articole de vestimentație.

Pentru picturile pe haine sunt folosite vopsele speciale, care sunt rezistente în timp.

Condiția ca piesele vestimentare sa fie spălate la o temperatura de cel mult 30 de grade. 

Prețul unui desen aplicat pe un articol de vestimentație de către Victoria Balica variază între 250 și 1500 de lei, în funcție de dimensiunile și complexitatea picturii.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cod Roșu de caniculă. Recomandările Ministerului Sănătății

În contextul Codului Roșu de caniculă în Republica Moldova anunțat de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, Ministerul Sănătății vine cu...

/VIDEO/ Statul oferă milioane de lei pentru dezvoltarea localităților. Ce trebuie să facă primarii

APL-urile de nivelurile I și II pot obține finanțare de la stat pentru dezvoltarea localităților. Apelul competitiv de selectare...
  sursa: cursbnm.md