fbpx
36.2 C
Бэлць
vineri, iulie 12, 2024

Tresari adesea în somn? Vezi ce semnificație ascunsă are acest lucru

Citește și:

Se întâmplă să tresari adesea în somn, mai ales în clipele dinainte de a adormi profund? Medicii au diverse explicații plauzibile, dar mai există și o semnificație mistică pe care este bine să o cunoști. Dacă tresari adesea în somn, nu ești singura persoană și nici nu ești un caz medical special. Mulți oameni se plâng de acest lucru, ceea ce este considerat un adevărat fenomen de către oamenii de știință, scrie libertateapentrufemei.ro.

Explicația cercetătorilor

Medicii spun că, înainte de a adormi profund, mușchii se relaxează, dar creierul dă comandă terminațiilor nervoase să rămână în alertă, cu alte cuvinte întrerupe procesul de relaxare și provoacă spasme musculare.

Unele sunt slabe și trec aproape neobservate, mai ales dacă ești foarte obosit. Dar alte spasme sunt atât de puternice încât te trezesc și îți provoacă o ușoară stare de panică.

Cauzele posibile ale acestui fenomen

De cele mai multe ori, în cazul adulților, aceste tresăriri în somn apar după ce au fost consumate cantități mai mari de alcool, cafea sau băuturi energizante. Fumatul poate fi și el una dintre cauzele posibile, dar și bolile care afectează sistemul respirator.

De ce tresari adesea în somn – o explicație mistică

Se spune că tresar în somn mai des persoanele care au o încărcătură afectivă și emoțională puternică.

Stresul pe care îl suporți pentru perioade mai lungi de timp, grijile, neîmplinirile sau eșecul în dragoste provoacă emoții negative. Acestea se acumulează, chiar dacă nu le resimți acut, iar subconștientul le aduce la suprafață în clipele dinainte de somnul profund, când întregul corp încearcă să se relaxeze.

Dacă devin prea dese aceste tresăriri, înseamnă că este timpul să faci o schimbare importantă în viața ta și să rezolvi problemele pe care le-ai ocolit în ultima perioadă.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Sursa: libertateapentrufemei.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Canicula a ajuns și în Parlament. Deputații s-au stropit cu apă după ce s-au contrazis

Codul Roșu de caniculă a ajuns de ieri în Parlament. Câțiva deputați s-au stropit cu apă, după ce s-au...

Mica Elveție sau Maldive de Moldova. Atracțiile turistice din nordul țării care merită să fie vizitate

În timp ce unii moldoveni sunt de părerea că pentru a călători au nevoie de pașaport, viză și valiză,...
  sursa: cursbnm.md