fbpx
15.9 C
Бэлць
vineri, iunie 14, 2024

Ucraina ar putea asigura mai multe țări cu energie electrică, inclusiv Republica Moldova, în schimbul furnizării de gaz natural

Citește și:

Ucraina ar putea asigura anumite state europene cu energie electrică în schimbul furnizării de gaz natural. Declarația a fost făcută de către liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, în cadrul unui interviu pentru presa poloneză.

„Am discutat cu Europa, cu președintele Consiliului European Charles Michel și cu președinta Comsiei Europene, Ursula von der Leyen, toți ne susțin. Noi desigur vom ajuta mult alte țări. În ceea ce privește capacitatea de generare a energiei nucleare, avem o capacitate foarte mare. Vom putea vinde energie electrică la prețuri normale, nu pentru a profita. Pe baza relațiilor de prietenie reciprocă, am putea primi din Europa volumul de gaz care ne lipsește. Astfel de lucruri se planifică”, a spus președintele Ucrainei.

Volodimir Zelenski a precizat că Ucraina va putea asigura cu energie electrică țări precum Bulgaria, România, Grecia, dar și Republica Moldova.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Premierul Dorin Recean și reprezentanții autorităților publice din Soroca au discutat despre dezvoltarea raionului

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților publice și ai serviciilor desconcentrate din raionul Soroca. Au fost discutate...

/VIDEO/ „Acceptă-mă” – Bate un gol pentru viață

Au jucat fotbal pentru o cauză nobilă. În municipiul Bălți s-a desfășurat cea de-a doua ediție a „Cupei Companiilor:...
  sursa: cursbnm.md