fbpx
11.8 C
Бэлць
vineri, aprilie 19, 2024

Un an de închisoare, inclusiv șase luni cu suspendare. Pedeapsa pentru fostul președinte francez, Nicolas Sarkozy

Citește și:

După 12 ani a fost confirmată vinovăția lui Nicolas Sarkozy care a depășit limita legală de cheltuieli în timpul campaniei pierdute pentru alegerile prezidențiale din 2012. Curtea de Apel din Paris l-a condamnat la un an de închisoare, inclusiv șase luni cu suspendare, scrie lemonde.fr., citat de agora.md

Acesta a fost acuzat de trecerea limitelor cheltuielilor pentru campania sa.

Procurorii au afirmat că Sarkozy a cheltuit 42,8 milioane de euro pentru campania din 2012, ceea ce ar însemna aproximativ de două ori mai mult decât suma permisă de autorități.

„Domnul Nicolas Sarkozy este pe deplin nevinovat, a luat act de această decizie, a decis să facă recurs la Curtea de Casație. Prin urmare, își menține lupta, poziția în această chestiune”, a anunțat avocatul său, Vincent Desry.

Pentru al doilea proces, parchetul ar fi solicitat o pedeapsă de numai un an de închisoare cu suspendare. Fostul președinte încă neagă faptul că ar fi solicitat un sistem de facturi false și că a beneficiat de acestea.

Nicolas Sarkozy a părăsit sala de judecată fără a face declarații după ce în instanță a fost pronunțată decizia Curții de Apel.

„Instanța a revenit la pedeapsa cerută în primă instanță”, a spus președintele Curții.

CONTEXT. Nicolas Sarkozy fost președintele Franței între anii 2007 și 2012 rămânând ulterior o personalitate cunoscută prin rândul diplomaților.

La alegerile prezidențiale franceze din 2012, Sarkozy a fost învins de candidatul PS, François Hollande, cu o diferență de 3,2%. După ce a părăsit funcția prezidențială, Sarkozy a jurat să se retragă din viața publică, înainte de a reveni în 2014, fiind ulterior reales în funcția de lider al UMP (redenumit Republicanii în 2015). Fiind învins la alegerile primare prezidențiale ale Republicanilor în 2016, el s-a retras din viața publică.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un conațional bănuit în organizarea migrației ilegale, reținut în flagrant

Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Otaci împreună cu ofițerii de investigații a DR Nord au destructurat un grup...

/VIDEO/ La Viișoara, Edineț, a fost inaugurat un Centru de Consultanță în Afaceri

La Viișoara, Edineț, a fost inaugurat un Centru de Consultanță în Afaceri pentru cei care vor să-și inițieze o...
  sursa: cursbnm.md