fbpx
15.3 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Un cutremur puternic a lovit China. Peste 100 de persoane decedate

Citește și:

În noaptea de luni spre marți un cutremur devastator a lovit China. Seismul a fost unul puternic, cu o magnitudine de 6,2 grade pe scara Richter. Cutremurul a avut loc în partea de nord-vest a Chinei, provocând moartea a cel puțin 118 persoane și rănirea altor câteva sute, scrie cancan.ro

În noaptea de luni spre marți, la ora 23:59, un cutremur devastator s-a produs în Gansu, China. Seismul cu magnitudinea de 6,2 grade a avut loc la o adâncime de 10 km, în apropierea următoarelor oraşe: 16km V de Linxia Chengguanzhen, 92km SV de Lanzhou. În urma celor întâmplate, bilanțul victimelor este unul negru.

Cutremurul de 6,2 grade din nord-vestul Chinei a produs numeroase pagube și a făcut și multe victime. În Gansu, 105 persoane au fost ucise în urma seismului. De asemenea, au fost înregistrați și 397 de răniți, dintre care 16 în stare critică, au anunțat autoritățile provinciale într-o conferință de presă. Mai mult, în Qinghai bilanțul victimelor a ajuns la 13, iar 182 de persoane au fost rănite.

„Am fost în epicentrul cutremurului, iar eu și mama mea nu am putut fugi. Casa tremura atât de mult încât nici măcar nu puteam să mă ridic în picioare, iar lucrurile cădeau. Afară era foarte frig afară, la mai mult de zece grade sub zero. Nu m-am întors toată noaptea și au fost replici constante”, a declarat un locuitor din Gansu, conform The Guardian.

În urma celor întâmplate, aproximativ 2.200 de salvatori de la departamentul provincial de pompieri și 900 de la brigada forestieră, precum și 260 de salvatori profesioniști de urgență au fost trimiși în zona dezastrului. De asemenea, armata și poliția au fost mobilizate și angajate în operațiunile de salvare.

Însă, misiunea salvatorilor este îngreunată de temperaturile extrem de scăzute din China. În ultimele zile, zone mari din China, inclusiv nord-vestul acesteia, au fost cuprinse de un val de aer extrem de rece, temperaturile scăzând aproape de minimele istorice în unele zone din nord. În prezent, în China sunt -13 grade Celsius.

Cutremurul care a avut loc în China este pe cale să devină cel mai mortal din ultimii zece ani. În 2014, un seism produs în provincia sud-vest Yunnan a ucis aproximativ 600 de persoane.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md