fbpx
23.3 C
Бэлць
joi, iulie 18, 2024

Un nou proiect în valoare de 2.000.000 EUR, lansat de UE: Pentru sporirea siguranței cetățenilor 

Citește și:

Un nou proiect finanțat de Uniunea Europeană a fost lansat în Republica Moldova, EU4Public Order. Proiectul este destinat consolidării capacității forțelor de ordine publică din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) al Republicii Moldova, astfel încât instituțiile să ofere servicii la cel mai înalt nivel de profesionalism, în conformitate cu practicile Uniunii Europene.

Acesta va sprijini forțele de ordine ale MAI, acordând o atenție deosebită Inspectoratului General de Carabinieri (IGC) în atribuțiile sale legate de ordinea și securitatea publică. Acesta vizează atât prevenirea, cât și combaterea criminalității, avansând în același timp drepturile omului.

Proiectul, în valoare de 2.000.000 EUR, va fi implementat pe parcursul a trei ani și are scopul de a consolida responsabilitatea, transparența și profesionalismul forțelor de ordine publică. Acesta va îmbunătăți capacitățile tehnice și de management pentru furnizarea unor servicii de ordine publică de calitate și va susține digitalizarea proceselor cheie pentru gestionarea resurselor.

Acest proiect nu este doar o simplă inițiativă – este o manifestare a angajamentului nostru ferm față de reformele structurale, transparență și profesionalism. Prin parteneriatul strategic cu Uniunea Europeană și sprijinul oferit de către Arma dei Carabinieri și experții italieni, ne propunem să consolidăm capacitățile tehnice, să modernizăm infrastructura digitală și să îmbunătățim eficiența serviciilor noastre pentru cetățeni„, a menționat Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros.

„Prin noul nostru proiect, ne propunem să consolidăm capacitățile instituționale și operaționale ale forțelor de aplicare a legii din Republica Moldova în domeniul securității și ordinii publice, acordând o atenție deosebită forțelor de carabinieri din Moldova, promovând în același timp drepturile omului”, a declarat Jānis Mažeiks, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.   

Potrivit Ambasadorului Republicii Italia în Republica Moldova, Lorenzo Tomassoni, proiectul urmărește să contribuie în continuare la dezvoltarea capacităților IGC de consolidare a statului de drept și de protecție a drepturilor omului. „Este un lucru important pentru Republica Moldova, care la momentul actual se confruntă cu o serie de amenințări, atât pe plan intern, cât și extern”, a adăugat oficialul.

Componentele proiectului EU4Public Order vizează sprijinirea implementării „Strategiei naționale pentru ordinea publică și securitate”.

Activitățile acestuia vor include formare și consultanță, precum și modernizarea echipamentului digital. 

Informație de context

Proiectul EU4Public Order, finanțat de Uniunea Europeană, va fi implementat de către Arma dei Carabinieri. Proiectul, cu bugetul total de 2 milioane euro, va începe în iulie 2024, cu durata de trei ani.

Proiectul are drept scop sporirea profesionalismului și a performanțelor instituțiilor de ordine publică din Moldova la cele mai bune standarde ale UE, cu accent pe ordinea și securitatea publică. De asemenea, proiectul va contribui la promovarea în continuare a drepturilor omului, a protecției vieții private și a datelor, a egalității de gen, în ceea ce privește asigurarea serviciilor de securitate în beneficiul cetățenilor.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Medvedev amenință cu un război mondial dacă Ucraina va adera la NATO

Fostul preşedinte al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a menționat că aderarea Ucrainei la forțele NATO ar însemna o declaraţie...

/VIDEO/ Seacă fântânile, lacurile și izvoarele din nordul țării. Cum se descurcă gospodarii și cum își apără culturile la Șofrîncani, Edineț

GABRIELA MOCANU, jurnalist TV Nord: „Temperaturile caniculare de +40 de grade, înregistrate în ultima perioadă, au provocat seceta. Oamenii...
  sursa: cursbnm.md