fbpx
25.8 C
Бэлць
joi, mai 23, 2024

Un pescar prins de către polițiștii de frontieră, în timp ce instala plase de monofilament pe râul Prut

Citește și:

Deși pe întreg teritoriul Republicii Moldova s-a impus prohibiție la pescuit, mai multe persoane din localitățile de frontieră continuă să ignore aceste restricții. 

În aceste weekend, polițiștii de frontieră au depistat un bărbat în timp ce instala două plase de pescuit din monofilament, cu lungimea totală de 120 m, pe râul Prut. Acesta era echipat cu o barcă gonflabilă și două vâsle.

În data de 21 aprilie, în jurul orei 21:35, în timpul misiunii de serviciu, de către patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Cuconeștii Noi a fost observat un bărbat cu barca pe apele r. Prut, aflat la o distanță de aproximativ 30 metri de la frontiera de stat.

O perioadă polițiștii de frontieră au monitorizat acțiunile bărbatului, iar la ieșirea acestuia la mal, l-au supus verificărilor de rigoare. Legitimat a fost un locuitor al s. Dumeni, r. Rîșcani, cu vârsta de 28 de ani.

Pentru încălcările admise în zona de frontieră, persoana a fost atrasă la răspundere contravențională, conform art.332, al. (1) CC al RM, cu aplicarea amenzii a câte 12 u.c.

În vederea stabilirii prejudiciului cauzat statului, bărbatul va fi documentați și pe linia de competență a Inspectoratului de Protecție a Mediului, care se vor expune conform normelor legale.

În contextul desfășurării operațiunii de frontieră „TRITON-2024”, reamintim că angajații Poliției de Frontieră participă la nivel local alături de alte instituții abilitate ale statului, la asigurarea protecției fondului piscicol natural, prin prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Fermierii pot solicita subvenții în avans pentru proiecte de îmbunătățire, ameliorare și protecție a solului

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare anunță lansarea apelului de depunere a cererilor de solicitare a subvenției în avans pentru...

Cazuri de tranportare ilegală a lemnului în raionul Drochia

Trei cazuri de transportare ilegală a lemnului au fost depistate la marginea satului Mîndîc din raionul Drochia. Volumul total...
  sursa: cursbnm.md