fbpx
27 C
Бэлць
vineri, mai 24, 2024

Un polițist din Chișinău prins de ANI cu avere nedeclarată de peste 900 de mii de lei

Citește și:

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare pe numele unui ofițer al Secției patrulare «Chișinău». Acesta a fost constatat cu încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale, fiindu-i identificată o diferență substanțială și deținerea averii cu caracter nejustificat în mărime de peste 915 mii de lei pentru anul 2020.

Controlul a fost inițiat în octombrie 2022 și a fost extins și pe numele membrilor familiei acestuia. Verificare averii a fost realizată pentru perioada exercitării funcțiilor publice cu statut special, 02.09.2013-21.10.2022.

Persoana supusă controlului a fost invitată să prezinte explicații și informații privind eventuala diferență substanțială stabilită de inspectorul de integritate între veniturile obținute, cheltuielile realizate și averea deținută pentru perioada anului 2020, însă aceasta nu a dat curs solicitării și nu s-a folosit de dreptul de ași expune punctul de vedere.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, va fi sesizată instituția unde acesta activează în vederea încetării raporturilor de serviciu,. De asemenea acesta riscă să fie decăzut din dreptul de a mai deține o funcție publică sau de demnitate publică timp de 3 ani.

Totodată, ANI va transmite prezenta cauză în instanța de judecată competentă spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Eleganță, grație și măiestrie la primul campionat de gimnastică estetică, organizat la Bălți

Zeci de sportive talentate din toată țara, dornice să demonstreze eleganță, grație și măiestrie au participat la „Campionatului Național...

Mihaela Samoil a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de lupte de la Baku

Luptătoarea Mihaela Samoil a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de lupte, rezervat sportivelor sub vârsta de 23...
  sursa: cursbnm.md