fbpx
24.1 C
Бэлць
joi, iunie 20, 2024

Un taximetrist a fost arestat pentru că a călcat un porumbel cu mașina

Citește și:

Pentru unele persoane, porumbeii sunt doar o specie de păsări prietenoase; pentru altele, sunt șobolani cu aripi care fac mizerie. Dar în Japonia, porumbeii s-ar putea să fi devenit victimele unui act criminal, după ce poliția a arestat un taximetrist din Tokyo acuzat că a intrat în mod intenționat cu mașina într-un stol de păsări, omorând una dintre ele, scrie The Guardian, citat de DIGI24.RO. 

Suspectul – un bărbat pe nume Atsushi Ozawa în vârstă de 50 de ani – „și-a folosit mașina să omoare un porumbel comun, care nu este o specie de vânat”. Incidentul a avut loc luna trecută în capitala Japoniei, iar taximetristul a fost arestat duminică pentru încălcarea legilor de protecție a animalelor sălbatice, potrivit unui purtător de cuvânt al poliției din Tokyo.

Suspectul a declarat că a condus mașina în stolul de porumbei pentru că „drumurile sunt pentru oameni. E de datoria porumbeilor să evite mașinile”, potrivit presei locale.

În Japonia există specii de porumbei care pot fi vânate în număr limitat, însă frații lor urbani pot fi omorâți doar dacă se dovedește că provoacă pagube – ca de exemplu, dacă distrug culturile agricole sau afectează creșterea animalelor domestice – și doar cu aprobarea autorităților locale.

Taximetristul ar fi accelerat după ce semaforul s-a făcut verde și a intrat în plin în stolul de porumbei cu o viteză de 60km/h. Incidentul a fost raportat de un trecător care a fost alertat de sunetul de accelerație făcut de motorul mașinii.

Un veterinar a examinat porumbelul mort și a ajuns la concluzia că a murit în urma unui șoc traumatic.

Dat fiind faptul că taximetristul este un șofer profesionist, poliția a descris acțiunile sale ca fiind „extrem de rău intenționate”, ceea ce i-a motivat să facă această arestare neobișnuită.

Spre deosebire de porumbei, pe care lumea îi îndrăgește, corbii au stârnit reacții mult mai negative din partea japonezilor, care s-au plâns că păsările fac foarte multă mizerie din cauza apetitului lor pentru gunoaiele lăsate pe stradă de restaurante.

Guvernatorul din Tokyo în 2001, Shintaro Ishihara, a anunțat la acea vreme că va porni un război împotriva populației de corbi din oraș, estimată la 36.000 de păsări. În următoarele două decenii, populația de corbi a orașului a scăzut cu două treimi.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Mai mulți români sunt acuzați că au folosit diplome de Bacalaureat false pentru a obține certificate de manager de transport marfă

10 români sunt cercetați de polițiști, după ce ar fi folosit diplome de Bacalaureat false, pentru a obține certificate...

/VIDEO/ Construită din dragoste, Biserica „Sfânta Treime” din Cuhureștii de Sus este o perlă a neamului. Ce secrete a lăsat familia Bogdanilor

„Vă întâmpin cu gânduri bune, dragii mei, fiindcă, bine ați venit la această perlă a noastră, care ne adună,...
  sursa: cursbnm.md