fbpx
10.4 C
Бэлць
miercuri, aprilie 17, 2024

Una din pălăriile lui Michael Jackson a fost vândută la licitație cu 77 de mii de euro

Citește și:

Pălăria pe care cântăreţul american Michael Jackson a aruncat-o spre public chiar înainte să execute primul său „moonwalk” a fost adjudecată cu 77.640 de euro la o licitaţie organizată marţi la Paris, în prezenţa a numeroşi fani şi colecţionari, au anunţat reprezentanţii Hotelului Drouot, citaţi de AFP, preluată de Agerpres, transmite Digi24.ro. 

Momentul care a intrat în legenda industriei muzicale s-a petrecut pe 25 martie 1983, cu ocazia celei de-a 25-a aniversări a celebrei case de discuri Motown, în timp ce Michael Jackson interpreta piesa „Billie Jean”. Secvenţa a fost difuzată pe 16 mai 1983 de postul TV american NBC.

Pălăria din lână căptuşită cu mătase, un model Fedora, estimată între 60.000 şi 100.000 de euro, a fost vedeta licitaţiei organizate de casa Lemon Auction, ce a reunit 200 de obiecte asociate cu industria muzicală.

O pereche de mocasini purtați de Michael Jackson la aniversarea zilei de naștere a lui Sammy Davis Jr, pe 13 noiembrie 1989, și pălăria vândută la licitație. Sursa foto: Profimedia Images „Un anumit Adam Kelly – al cărui bilet de intrare la show-ul din 25 martie 1983 îl deţinem – a prins pălăria în acea zi, crezând că membrii din echipa cântăreţului urmau să vină să o recupereze, însă acest lucru nu s-a întâmplat”, a declarat Arthur Perault, directorul general şi cofondatorul Galeriei Artpeges, care a scos pălăria la vânzare.

Adam Kelly a păstrat-o timp de mai mulţi ani înainte să o vândă unui colecţionar american. Pălăria a reapărut apoi într-o colecţie europeană.

Colecţionarii au licitat şi pentru chitara cântăreţului de blues T-Bone Walker (1910-1975), o sursă majoră de inspiraţie pentru B.B. King, Chuck Berry, Jimi Hendrix, Buddy Guy, Jimmy Page şi Eric Clapton. Instrumentul muzical a fost adjudecat cu 129.400 de euro (taxe incluse). Acea chitară cu şase corzi, un model produs în doar 22 de exemplare în 1949, a fost evaluată la un preţ cuprins între 100.000 şi 150.000 de euro.

Recent, la Londra, mai multe licitaţii prin care au fost puse în vânzare mii de obiecte ce i-au aparţinut lui Freddie Mercury au adunat 46,5 milioane de euro, un record pentru o colecţie de acest tip, potrivit casei Sotheby’s. Colecţia a inclus şi pianul la care artistul britanic şi-a compus majoritatea pieselor, inclusiv „Bohemian Rhapsody”, care s-a vândut cu 2 milioane de euro.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un ucrainean torturat de ruși cu electroșocuri a depus o plângere pentru crime de război în Argentina

Un ucrainean a depus o plângere penală la un tribunal din Argentina împotriva forțelor de ocupație ruse care l-au...

Moldovenii preferă produsele autohtone. R.M. a înregistrat o scădere a importurilor cu 7,5%

Moldovenii preferă tot mai mult produsele autohtone. Potrivit datelor Biroul Național de Statistică, importurile în Republica Moldova au înregistrat...
  sursa: cursbnm.md