fbpx
25.2 C
Бэлць
miercuri, iunie 19, 2024

UNICEF numește numărul copiilor uciși în Fâșia Gaza ca fiind catastrofal

Citește și:

Organizația a cerut protecția spitalelor din enclavă și crearea unor coridoare umanitare sigur, scrie realitatea.md. 

Fondul ONU pentru Copii (UNICEF) consideră că numărul copiilor uciși în Fâșia Palestiniană Gaza, care este sub focul armatei israeliene, este catastrofal.

Situația copiilor din Fâșia Gaza este teribilă, iar numărul copiilor uciși este catastrofal”, a declarat UNICEF pentru Al Jazeera .

Fundația a cerut „protecția spitalelor din Fâșia Gaza și crearea de coridoare umanitare sigure”.

Numărul copiilor uciși în Gaza în doar trei săptămâni a depășit numărul copiilor uciși anual în zonele de conflict în peste 20 de țări în ultimii trei an, se precizează într-o declarație publicată pe site-ul organizației internaționale de caritate Salvați Copiii.

Organizația citează date de la ministerele sănătății din Gaza și Israel, conform cărora peste 3.257 de copii au murit în urma conflictului din 7 octombrie, inclusiv cel puțin 3.195 în Gaza, 33 în Cisiordania și 29 în Israel.

Totodată, conform ultimelor rapoarte anuale ale Secretarului General al ONU privind copiii și conflictele armate, în 2022, 2.985 de copii au murit în 24 de țări, în 2021 – 2.515, iar în 2020 – 2.674 de copii în 22 de țări. Astfel, „numărul copiilor uciși în doar trei săptămâni în Fâșia Gaza depășește numărul copiilor uciși anual în conflictele armate din întreaga lume (în peste 20 de țări) în ultimii trei ani”, se arată în comunicat.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Un șofer băut și fără permis, a intrat cu mașina într-o casă, la Briceni

Un bărbat de 42 de ani din raionul Briceni a intrat cu mașina într-o casă, după ce a urcat...

/VIDEO/ Fericire mare pentru copii: S-a deschis tabăra din Cuhureștii de Sus

Tabăra prietenia din comuna Cuhureștii de Sus și-a deschis larg porțile pentru copii.  SEVIVI AIVOVA, elevă: „Mi-a plăcut că am...
  sursa: cursbnm.md