fbpx
31.6 C
Бэлць
sâmbătă, iulie 20, 2024

Unul din patru tineri din Republica Moldova nu muncește și nici nu studiază

Citește și:

Fiecare al 4-lea tânăr din Republica Moldova, cu vârsta între 15 și 36 de ani nu este angajat în câmpul muncii și nici nu învață, arată datele Biroului Național de Statistică. Potrivit „Anchetei Forței de Muncă” pentru trimestrul I al anului curent, cifra este ușor în scădere, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut și reprezintă aproape 25 la sută din populația tânără. 

Potrivit sursei, 30 % dintre tineri nu muncesc, însă urmează un nivel de educație sau cursuri de formare profesională. Peste 35 la sută nu învață, dar sunt deja încadrați în câmpul muncii.

Aproape patru la sută dintre tineri reușesc să urmeze un nivel de educație, având concomitent și un loc de lucru, iar 6 la sută fac parte din categoria celor plecați peste hotare sau sunt în căutare de job.

Datele statistice mai arată că în rândul tinerilor care nu lucrează și nu studiază, indiferent de grupa de vârstă sau sex, predomină persoanele cu studii gimnaziale. Iar cea mai mare rată a fost înregistrată la femeile de 30-34 ani, care depășește 45 %.

Sursa: radiomoldova.md. 

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Republica Moldova își menține poziția în Clasamentul FIFA. Pe ce loc ne aflăm

Republica Moldova își menține poziția în Clasamentul FIFA. Țara noastră rămâne pe locul 152, la fel ca și în luna...

Fost rector ASEM – în cursa pentru funcția de președinte. De ce partid e susținut

Partidul Social Democrat European (PSDE) îl înaintează și-l va susține în cursa pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie, pe...
  sursa: cursbnm.md