fbpx
11 C
Бэлць
luni, aprilie 22, 2024

Urmează o nouă rundă de negocieri în războiul dintre Rusia şi Ucraina. Mâine, reprezentaţii celor două ţări se vor întâlni din nou

Citește și:

Prima zi de negocieri între Rusia şi Ucraina s-a încheiat fără un rezultat concret. Mâine, reprezentaţii celor două ţări urmează să aibă o a doua rundă de discuţii, la granţia dintre Polonia şi Belarus.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a discutat luni la telefon cu omologul său rus Vladimir Putin, căruia i-a cerut să oprească atacurile vizând civili, o securizare a axelor rutiere în Ucraina şi să cruţe infrastructura civilă, anunţă Palatul Elysée, potrivit AFP. Putin i-a răspuns lui Macron că ”vrea să se angajeze” în acest sens, potrivit preşedinţiei franceze. Cei doi ar fi discutat o oră și jumătate de la telefon.

Potrivit Kremlinului, o înțelegere cu Ucraina este posibilă dacă „țin cont de interesele legitime ale Rusiei în domeniul securității”: recunoașterea suveranității Rusiei asupra Crimeei, demilitarizarea și denazificarea Ucrainei,  asigurarea statutului neutru al Ucrainei, potrivit canului rus independent Dozhd. 

Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană. Liderul de la Kiev cere Bruxelles-ului să fie primit în blocul european cât mai rapid, pentru a se putea apăra de invazia rusă.

Panică bancară în Rusia, după ce sancţiunile internaţionale au prăbuşit rubla cu 30%. Oamenii au început să stea la cozi la bancomate, îngrijoraţi că ţara se va confrunta cu deficit de numerar.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cazul tinerei de la Orhei, găsită moartă: Procuratura a pornit un dosar penal. Cine va fi audiat

La 12 aprilie 2024, Inspectoratul de poliție Orhei a fost sesizat despre dispariția unei tinere de 19 ani, însărcinată...

Liceul Ștefan cel Mare din Bălți va fi eficientizat energetic în cadrul unui proiect guvernamental

Liceul Ștefan cel Mare din municipiul Bălți urmează a fi eficientizat energetic în cadrul proiectului „Rețeaua de școli model”....
  sursa: cursbnm.md