fbpx
18.2 C
Бэлць
luni, iunie 24, 2024

Veniturile CNAM au crescut cu aproape 30% în ianuarie 2023

Citește și:

Compania Națională de Asigurări în Medicină a anunțat că a acumulat, în prima lună a anului 2023, în fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală venituri de aproape 627 de milioane de lei, cu 28% mai mult față de perioada similară a anului trecut, comunică MOLDPRES.

Cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au atins cifra de 545 de milioane de lei, cu aproape 105 milioane mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Totodată, în prima lună a anului curent, din fondurile AOAM au fost efectuate cheltuieli în valoare totală de peste un miliard de lei, bani transferați în cea mai mare parte prestatorilor de servicii medicale și farmaceutice contractați.

Suma virată pentru serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale compensate, oferite în ianuarie este cu peste 84 de milioane de lei mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md