Veronica Dragalin: Dosarul Șor este aproape de finalitate

0
49

Dosarul Șor este aproape de finalitate, iar dosarul în care este vizat Vlad Plahotniuc este pe rol la Curtea de Apel, a afirmat șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin. Pronunțarea deciziilor finale pe dosarele de rezonanță și eliminarea procurorilor și judecătorilor corupți din sistem, sunt printre prioritățile Procuraturii Anticorupției pentru 2023, potrivit radiomoldova.md.

Dosarul Șor este aproape de finalitate, în 2-3 ședințe urmând să fie pronunțată decizia finală, a remarcat șefa Procuraturii Anticorupție, la o emisiune de la Jurnal TV.

Din partea acuzatorului am terminat tot ce trebuie. Urmează vreo două sau trei ședințe să avem dezbaterile până la sfârșit, să avem o soluție în acest dosar. Vedem lună după lună că avocații tot găsesc motive să fie amânate ședințele. Sperăm să avem o decizie cât mai curând, dar totodată, legislația Republicii Moldova le permite avocaților să înainteze fel de fel de demersuri și cereri”, a declarat Dragalin.

Dosarul în care este vizat Vlad Plahotniuc este pe rol la Curtea de Apel, iar procurorii așteaptă să fie pronunțată sentința în privința înaintării dosarului în judecată în lipsa acestuia, a adăugat Veronica Dragalin.

În cazul dosarului Andronachi, un fost apropiat al lui Vlad Plahotniuc, este important ca aceasta să fie menținut în arest preventiv, iar procurorii în scurt timp vor prezenta probele pentru înaintarea dosarului în instanța de judecată, a subliniat șefa Procuraturii Anticorupție.

În șase luni de când se află în fruntea Procuraturii Anticorupție a fost înregistrat un prim caz de condamnare a unui judecător, pentru îmbogățire ilicită, a afirmat șefa instituției. Potrivit ei prioritatea Procuraturii Anticorupției pentru 2023 este eliminarea procurorilor și judecătorilor corupția din sistem.

Veronica Dragalin a mai spus că nu intenționează să demisioneze în urma scandalului scurgerilor de informații de pe Telegram, în condițiile în care veridicitatea informațiilor apărute nu a fost demonstrată, iar ea a preluat șefia Procuraturii Anticorupție în urma unui concurs transparent.

Amintim că Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare, în 2017 pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, în cazul Băncii de Ecoomii. Până în prezent judecătorii nu au pronunțat o decizie finală pe acest dosar.

Vladimir Plahotniuc este vizat în dosarul furtul miliardului, iar potrivit procurorilor Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc sunt principalii figuranți pe acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.