fbpx
11 C
Бэлць
luni, aprilie 22, 2024

Vicepreședintele PAS, Doina Gherman: Nu vom permite un dezmăț electoral! Forțele pro-Kremlin vor să deturneze parcursul european

Citește și:

Interdicția de a participa la alegeri pentru unii membri ai fostului Partid Șor a fost introdusă pentru a asigura buna desfășurare a alegerilor locale generale. Declarația a fost făcută de vicepreședintele PAS, Doina Gherman, în timpul emisiunii „Rezoomat” de la RliveTV.  Potrivit vicepreședintelui PAS, autoritățile nu vor permite ca un grup de persoane care au comis acte de corupție electorală și finanțări ilicite să compromită scrutinul din 5 noiembrie, scrie realitatea.md.

Vicepreședintele PAS, Doina Gherman, spune că forțele pro-Kremlin din Republica Moldova încearcă să deturneze parcursul european al țării, iar autoritățile blochează aceste tentative cu toate metodele legale.

„Multă lume bine intenționată, care crede în democrație, nu înțelege cât de mare este pericolul la atentarea statalității, integrității și securității naționale. Contextul în care ne aflăm, și anume, alianța forțelor de la Kremlin, a oligarhilor fugari și a grupărilor criminale, încearcă să deturneze parcursul european al Republicii Moldova. Asta e clar pentru toată lumea, inclusiv, la nivel internațional. Este o tentativă foarte agresivă de a opri Republica Moldova din calea europeană. În calitate de autorități nu putem sta cu mâinile în jos și să ne uităm cum cineva își bate joc de țara asta și face dezmăț de la Nord la Sud”, a spus Doina Gherman în timpul emisiunii „Rezoomat” de la RliveTV.

Vicepreședintele PAS mai spune că autoritățile au fost nevoite să individualizeze sancțiunile pentru membrii ex-partidului Șor, interzicând participarea la scrutin în baza unei liste de persoane întocmite de instituțiile statului. Potrivit Doinei Gherman, decizia a fost luată pentru a pune în aplicare decizia Curții Constituționale, privind declararea neconstituționalității partidului Șor.

„În justiție lucrurile nu neapărat merg atât de repede și atât de bine, de aceea suntem nevoiți să intervenim în mod legal, cu proiecte de legi, care să poată asigura buna organizare a acestor alegeri locale generale din 5 noiembrie, care sunt un test al democrației și noi ca autorități suntem responsabili ca aceste alegeri să aibă loc corect și liber. Însăși Curtea Constituțională a declarat acest partid Șor neconstituțional. Nu au cum liderii, membrii, cei care au fost direct implicați în spălare de bani, în finanțări ilegale, în coruperea alegătorilor, să continue aceste practici. Este inadmisibil ca în anul 2023, într-un stat european, să se întâmple un astfel de dezmăț electoral. Noi nu vom permite”, a mai spus vicepreședintele PAS, Doina Gherman.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cazul tinerei de la Orhei, găsită moartă: Procuratura a pornit un dosar penal. Cine va fi audiat

La 12 aprilie 2024, Inspectoratul de poliție Orhei a fost sesizat despre dispariția unei tinere de 19 ani, însărcinată...

Liceul Ștefan cel Mare din Bălți va fi eficientizat energetic în cadrul unui proiect guvernamental

Liceul Ștefan cel Mare din municipiul Bălți urmează a fi eficientizat energetic în cadrul proiectului „Rețeaua de școli model”....
  sursa: cursbnm.md