fbpx
25.2 C
Бэлць
miercuri, iunie 19, 2024

/VIDEO/ „2000 de euro pentru 3 copii”. Pregătirile pentru noul an școlar sunt în toi

Citește și:

Până la începerea noului an școlar au mai rămas zile numărate, iar părinții fac ultimele cumpărături pentru școlarii lor. Chiar dacă prețurile sunt mai ridicate decât în anii precedenți, oamenii spun că nu au altă soluție, iar copiii trebuie pregătiți pentru școală. Chiar și așa, comercianții de la piața centrală de la Bălți se plâng că abia de mai vând câteva articole pe zi.

ELENA, Comerciant: „Mai bine era în alți ani, mergea vânzarea mai bine, dar acuma așa, astăzi nimic nu am vândut pentru școală în general. Nici fuste, nici pantaloni, nimic nu merge, vin și se uită, nu este lume, vedeți este pustiu în piață, piața este pustie.”

GALINA PRACOFIEVA, Comerciant: „În acest timp, piața era mult mai bună, dar acum foarte slab. – Cum sunt prețurile în acest an? Sunt puțin mai mari decât anul trecut, dacă peste tot se măresc prețurile, noi nu putem sta pe loc. Cel mai necesar sunt pixurile mai ieftine, caietele mai ieftine, totul mai ieftin.”

DUMITRU PETROVICI, Comerciant: „Cumpără pentru copii, loferi, pantofi, adidași cumpără, dar așa se întreabă, merge, se vinde cu încetul. 450, 480, 400, poftim pentru copii, totul este pentru copii.”

VERONICA BAȘTÎREVA, Comerciant: „Mai puțin, oamenii pun accentul pe rucsacuri calitative și poartă câte 2-3 ani, de aceasta sunt și mai puțini cumpărători, în plus mulți oameni au plecat, se simte desigur. După cum vedeți, piața este pe jumătate pustie.”

Părinții spun că prețurile din acest an îi cam bat la buzunare. Unii se plâng că au cheltuit chiar și două mii de euro pentru a le cumpăra cele necesare copiilor.

„Creioane, stilouri, peliculă pentru cărți. Înainte era mai altfel, dar acuma nu, prețurile sunt cu mult mai scumpe, părinții nu prea au posibilitatea, așa.”

„Caiete, de îmbrăcat, de încălțat, de toate. – Prețurile cum vi se par? Foarte mari, eu lucrez în Germania și vă spun că acolo prețurile sunt mai mici decât în Moldova. Să vă spun drept, am trei copii, doi sunt la școală și unul la grădiniță, dar peste 2000 de euro s-a dus deja.”

„Încălțăminte, haine, geantă. – Și cum vi se par prețurile anul acesta? Sunt mai scumpe ca anul trecut, noi anul acesta avem doi, anul trecut am avut un copil la școală.”

Anul acesta vor merge în clasa 1-a puțin peste 30.000 mii de elevi în 1084 de instituții de învățământ din țară.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Un șofer băut și fără permis, a intrat cu mașina într-o casă, la Briceni

Un bărbat de 42 de ani din raionul Briceni a intrat cu mașina într-o casă, după ce a urcat...

/VIDEO/ Fericire mare pentru copii: S-a deschis tabăra din Cuhureștii de Sus

Tabăra prietenia din comuna Cuhureștii de Sus și-a deschis larg porțile pentru copii.  SEVIVI AIVOVA, elevă: „Mi-a plăcut că am...
  sursa: cursbnm.md