fbpx
21.2 C
Бэлць
duminică, mai 19, 2024

/VIDEO/ Absolvenții liceelor din Soroca au făcut cunoștință cu oferta educațională USARB

Citește și:

Elevii din  Soroca au aflat despre oferta educațională a USARB

„Eu demult mă gândesc la facultatea de drept și obiectele care se studiază acolo, cred că este ceva potrivit mie, sunt o fire care iubește să se implice în acest domeniu și cred că aceasta ar fi pentru mine un domeniu special.”

„Sunt foarte interesată de tot ceea ce se întâmplă, pentru că consider că odată ce absolvim liceul, toți din noi suntem interesați să intre în unele universități sau facultăți și consider că este foarte important să ne alegem o facultate potrivită.”

„Sunt încă în căutare, dar am văzut mai multe facultăți pe care chiar ar dori să practic.”

Studenții și profesorii au încercat să îi convingă pe elevi să facă parte din marea familie USARB

„Pentru început, trebuie să înțelegem că domeniul juridic este pentru cei pasionați de domeniul juridic și, efectiv, pentru cei care vor să devină judecători, procurori, lucrători în Administrația Publică Locală, fie asistenți sociali. Tinerii din Soroca ar putea să opteze pentru Facultatea în cauză, întrucât oferă foarte multe oportunități și nu rămâne în urmă față de alte facultăți de drept din Republica Moldova.”

INA ODINOCAIA, șefa catedrei de drept și științe sociale la USARB: „Specialități și pedagogice și ne pedagogice, cei care doresc să urmeze calea dascălilor, pot să plece la facultatea de litere, unde să facă limbi străine, limba și literatura română, pot să plece la facultatea de științe ale educației, psihologie și arte unde pot învăța pedagogia învățământului primar, pedagogia învățământului preșcolar, muzică, de asemenea psihologie.”

VICTOR GRIGOR, șef dep. pentru Educație, Cultură și Viață Studențească: „Am venit astăzi cu o echipă mare de la universitate, care reprezintă toate facultățile și tot ce înseamnă Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălți. Elevii vor avea parte de un târg a ofertelor educaționale. Atunci când vor alege să devină studenții la Universitatea din Bălți. Avem un parteneriat foarte bun cu Direcția de Învățământ Soroca. Astăzi urmează să fie semnat și un acord de colaborare între universitate și Direcția de Învățământ.”

Gazda târgului a fost Liceul Teoretic „Constantin Stere” din municipiul Soroca

VASILE BAȘ, directorul Liceului Teoretic „Constantin Stere” din mun. Soroca: „Astăzi, în incinta liceului nostru, avem un eveniment deosebit, un eveniment de orientare în carieră, zicem noi, târgul profesiilor, putem să-l numim, unde avem în calitate de prezentatori Universitatea din Bălți, universitatea cu care noi colaborăm și avem și studenți acolo. Astăzi va fi un eveniment de prezentare a mai multor activități, a mai multor facultăți care sunt în cadrul acestei universități, universități de prestigiu în Nordul Republicii, Moldova și nu numai.”

În cadrul acestui eveniment au participat elevii din cele 5 licee din raionul Soroca

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Prima autostradă care va uni malurile Prutului. Va fi o premieră pentru ambele țări

Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, a anunțat că în luna iunie a acestui an...

Rusia a lovit din nou Ucraina cu atacuri masive cu drone. A fost vizat inclusiv Kievul

Rusia a lovit din nou Ucraina sâmbătă seara cu atacuri masive cu drone, transmite dpa, citată de Agerpres. Deocamdată...
  sursa: cursbnm.md