fbpx
26.4 C
Бэлць
vineri, iunie 21, 2024

/VIDEO/ Adrenalină și viteză la Edineț: A avut loc prima etapă a Campionatului Național de Autocross

Citește și:

Motoarele au urlat, iar norii de praf s-au ridicat sâmbătă la Edineț, unde a avut loc prima etapă a Campionatului Național de Autocross. Zeci de piloți din Republica Moldova s-au duelat pe un traseu special amenajat, oferind un spectacol plin de adrenalină și emoții spectatorilor veniți să-i susțină.

INA SURNIN, organizator: „Piloții trebuie neapărat să aibă licența FARM, trebuie să dețină controlul medical, în afară de licență, ceea ce ține de permis de conducere ce ține de persoanele mature, copiii, pentru că și copiii pot merge în baza declarației notariale. Toate mașinile sunt dotate și echipate pentru autocross, nu sunt mașini de toată ziua sunt mașini de cursă care întrunesc, careva condiții speciale, care trec comisia tehnică.”

CONSTANTIN COJOCARU, primarul mun. Edineț: „Mă bucur că amploarea pe care și-o ia un astfel de timp de sport este pe potrivă, ați văzut foarte mulți piloți veniți, unii au rămas acolo din cauza unor defecțiuni. Va fi o zi plină cu mult vuiet de motor. Toate acestea dezvoltă și alt tip de sport decât cele tradiționale.”

Șoferii au dat dovadă de multă măiestrie și putere de concentrare pentru a parcurge traseul cu brio.

ANDREI ALBOT, participant: „E o mașină Skoda Octavia, 1,8 turbo, tracțiune 4×4. Mașina a fost făcută totul de la zero, a fost afectat puțin motorul, suspensia, e făcut carcasa de siguranță. Sperăm să nu se strice și să mergem bine.”

VITALIE CEAICA, participant: „Particip cu un Audi A3. Am început-o de la zero și mai este încă mult de lucru. Prima dată voi participa cu ea și sper că voi depăși toate nuanțele care le are.”

ANDREI MAXIAN, participant: „Avem o mașină foarte importantă, dotată după toate standardele FEA, dotată cu motor Suzuki Hayabusa și tracțiune 4×4. Este important aspectul financiar, dorința și un talent oarecare să fie.”

Spectatorii au urmărit cursa cu sufletul la gură.

„E un sport foarte complicat, scump, cu multe emoții, cu multe nuanțe. Noi suntem ok cu acest sport. Aveți favoriți? Evident, noi pe toți îi cunoaștem și îi susținem pe fiecare în parte.”

„Mie îmi place să mă uit cum ei intră în curbe, eu sunt o amatoare.”

„Eu cred că organizarea este bună, parcul este închis. Eu sunt un amator, eu merg la toate etapele campionatului, în toate orașele unde este organizat. Autocrossul este unul dintre cele mai mature sporturi din Moldova. Pentru că aici nu doar dotările tehnice ale mașinilor sunt importante, dar și abilitățile piloților.”

Campionatul Național de Autocross se desfășoară în patru etape.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Tatăl lui Guguță a murit la 92 de ani. Spiridon Vangheli a trecut la cele veșnice

Spiridon Vangheli a murit la vârsta de 92 de ani, la o săptămână de la ziua lui de naștere,...

Peste 8.000 de locuri bugetare în universități, aprobate de Guvern

Planul de admitere în învățământul superior pentru anul de studii 2024-2025 a fost aprobat de Guvern. Astfel, în instituțiile de...
  sursa: cursbnm.md