fbpx
10.9 C
Бэлць
sâmbătă, martie 2, 2024

/VIDEO/ Agricultorii din Fălești reiau protestele. Ce solicitări au

Citește și:

Agricultorii din raionul Fălești au reluat protestele. Aceștia spun că s-au săturat de problemele economice și de condițiile dificile cu care se confruntă sectorul agrar din țara noastră și cer Guvernului să intervină cu soluții.

ION ZUBIC, Agricultor: „Să se întoarcă Guvernul cu fața la noi asta în primul rând și să ne dea voie, prețurile sunt prea joase la culturile care le creștem noi, da prețurile la semințe, motorină și îngrășăminte, sunt prea ridicate și noi ieșim cu pierderi mari.”

SERGHEI IVANOV, Agricultor: „Cerințele se păstrează aceleași care tot timpul le-am cerut și cel mai important stabilizarea agriculturii, ocrotirea producătorului autohton. Din cauza faptului că am avut credite foarte mari, din cauza căderii bruște a prețurilor, noi nu am reușit să fim nu că pe profit, măcar să putem să ne achităm acele credite, or din cauza asta mulți sunt în incapacitate de plată.”

Aceștia susțin că de la precedentele proteste până acum, nu s-a schimbat nimic, iar la primăvară nu vor avea cu ce ieși în câmp.

IGOR PALII, Agricultor: „Am fost neglijați ultima dată la ultimele proteste, total neglijați ne-am dat cu părerea că nu ne reprezintă ministrul agriculturii, ce s-a întreprins, nimic, nu face nimic, nu face nimic absolut, promisiuni și așteptări, noi așteptăm și așteptăm și vine primăvara și nu avem cu ce ieși în câmp.”

ION MOROI, Agricultor: „Problema cea mai strașnică este că noi nu avem cu ce ieși la lucrările de primăvară. Anul trecut a fost un an extraordinar de greu pentru agricultura Republicii Moldova, cu niște prețuri diminuate la 50 de procente ceea ce practic ne-a pus pe toți în condiții de a nu putea supraviețui mai departe și de ai ieși în câmp.”  

Menționăm Asociația „Forța Fermierilor” cere demararea imediată a unui dialog eficient din partea Guvernului și Parlamentului cu fermierii care protestează și identificarea urgentă cu sprijinul partenerilor externi a ajutorului financiar de cel puțin 400 de milioane de lei pentru alocarea promptă a compensațiilor agricultorilor micro, mici și mijlocii, cel mai mult afectați de crizele din ultimii doi ani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Odesa, atacată noaptea trecută. Trei persoane au murit, printre acestea un bebeluș

În noaptea spre sâmbătă armata rusă a atacat regiunea Odesa. În urma acestuia au murit trei persoane, inclusiv un...

Conducerea PNL din România s-a întâlnit cu reprezentanții săi din Republica Moldova

Biroul Politic al PNL Diaspora din Republica Moldova s-a întrunit, în această dimineață, la Chișinău. Evenimentul a fost prezidat...
  sursa: cursbnm.md