fbpx
12.5 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

/VIDEO/ „Am vopsit ouă roșii și am copt cozonac”. Cum sărbătoresc Înălțarea Domnului creștinii din nordul țării

Citește și:

Înălțarea Domnului sau cum se mai spune în popor Ispasul, este una dintre cele mai importante sărbători creștine. De astăzi, până la Duminica Mare creștinii se vor saluta cu Hristos s-a Înălțat! Locuitorii din Elizaveta, municipiul Bălți au venit la biserică cu ouă roșii și pască pentru a da de pomană.

„Să ne miluiască și să ne mântuiască pe noi, Amin,  Hristos a Înălțat, cu adevărat a Înălțat, Hristos a Înălțat, cu adevărat a Înălțat, Hristos a Înălțat, cu adevărat a Înălțat!“

„Am adus, am copt păscuță și ouă roșii am vopsit ca ziua de azi Domnul sa înălțat la cer și am vopsit ouă roșii pentru sărbătoarea Învierii”

”Este o mare sărbătoare, Înălțarea Domnului Isus Hristos care ne ține pe noi pe toți, ne rugăm lui, pentru copii și pentru noi”

„Se vopsesc ouăle, se coace pască și venim la biserică la slujbă”

„ Înălțarea Domnului tot este o sărbătoare mare ca și paștele, am vopsit ouă, am pus pe masă de sufletul răposaților, ouă, păscuță, acum plecăm acasă în familie să sărbătorim cu ce dă Domnul. Înainte credința era mai credință, credința mai mare, acum așa chiar și azi foarte puțină lume în biserică.”

„În primul rând Hristos a Înălțat, pentru noi aceasta este una dintre cele mai mari sărbători ale anului, am venit la biserică să sărbătorim, să ne rugăm pentru sănătate, pentru pace în lume și să mulțumim bunui Dumnezeu pentru tot ceea ce avem”

De când era tânără, Raisa Nedelea vine la biserica din sat. Astăzi femeia a venit cu ouă roșii și cozonac pentru a le da de pomană.

RAISA NEDELEA, Locuitoare satului Elizaveta, Mun. Bălți: „Se pregătesc oamenii, mâncare, care și cum poate, răcituri, sarmale, dacă este posibilitatea de făcut. – Dumneavoastră ce ați pregătit? Am pregătit o zeamă, sarmale nu am făcut, nu am reușit. – Dar ouă roșii? – Ouă roșii am vopsit, am adus la biserică, am dat de pomană și sănătate, asta e principalul”

Înălțarea Domnului este sărbătorită la 40 de zile după Înviere, în Joia din săptămâna a 6-a, după Paști.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Rusia vrea să reia discuțiile de pace cu Ucraina pe baza acordului eșuat din aprilie 2022, de la Istanbul

Regimul de la Kremlin ar vrea să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului eșuat din martie-aprilie...

/VIDEO/ Aproape 200 de asistenți sociali din Bălți nu și-au primit salariul pentru luna decembrie

Aproape 200 de asistenți sociali din municipiul Bălți nu și-au primit salariul pentru luna decembrie. Chiar dacă de la...
  sursa: cursbnm.md