fbpx
11 C
Бэлць
luni, aprilie 22, 2024

/VIDEO/ Animăluțele de companie merită un mormânt. La Bălți există un cimitir pentru animale

Citește și:

Dorul este și despre prietenii patrupezi, care au fost alături de stăpâni toată viața lor. În municipiul Bălți, de câțiva zeci de ani, oamenii își înmormântează animalele de companie într-un cimitir  improvizat, unde chiar și edilul orașului și-a înmormântat patrupedul. Acesta este amplasat la marginea orașului în fâșia forestieră din imediata apropiere a cimitirului vechi.

Bălțenii spun că este cumsecade ca oamenii să-și înmormânteze prietenii necuvântători într-un cimitir, în loc să îi arunce pe marginea drumului sau la gunoiște.

„Este foarte bine, ca să nu fie aruncat undeva pe sub garduri, mai bine să-l îngropi, iar uneori să-i mai duci și flori, să-ți aduci aminte de membrul familiei.”

„Lumea, dacă nu ar avea un cimitir, ar îngropa pe unde nimerește. Eu cred că este un lucru bun, ca să nu fie îngropați la nimereală, mai bine să existe un loc prevăzut pentru asta.”

„Consider că este bine,  ei merită liniște, dacă sunt animale de companie care timp de 8-9 ani au trăit, nu le veți arunca la tomberon”, au spus oamenii. 

Și primarul de Bălți, Nicolai Grigorișin, și-a înmormântat în acest cimitir câinele care a fost otrăvit. Potrivit lui, primăria nu a emis nici o autorizație pentru terenul respectiv, însă nu vede nimic ilegal în faptul că animăluțele de companie au unde să fie înmormântate.

NICOLAI GRIGORIȘIN, primar de Bălți: „Se află într-o fâșie forestieră, oamenii au ales acest loc și înmormântează acolo animalele de companie. Nu are un statul de cimitir, este o fâșie forestieră. Primăria privește acest lucru pur și simplu omenește. Nu ne uităm la asta din punct de vedere al legii. Eu mă uit la asta ca un om, câinele meu a fost otrăvit și la fel este înmormântat acolo.”

Potrivit autorităților locale, bălțenii își înmormântează animalele de companie în fâșia forestieră de la intrarea în oraș de aproximativ 50 de ani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Meteorologii au emis Cod Galben de înghețuri

Meteorologii au emis Cod Galben de înghețuri. Acesta va intra în vigoare în această noapte și este valabil până...

Cazul tinerei de la Orhei, găsită moartă: Procuratura a pornit un dosar penal. Cine va fi audiat

La 12 aprilie 2024, Inspectoratul de poliție Orhei a fost sesizat despre dispariția unei tinere de 19 ani, însărcinată...
  sursa: cursbnm.md