fbpx
10.4 C
Бэлць
miercuri, aprilie 17, 2024

/VIDEO/ Apă de calitate pentru orașul Edineț. Peste 8000 de familii vor fi conectate la apeduct

Citește și:

Peste 8000 de familii din orașul Edineț vor fi conectate la un sistem modern de aprovizionare cu apă potabilă. Valoare proiectului este de 58 de milioane de lei, bani alocați de Uniunea Europeană, prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Proiectul „Îmbunătățirea serviciului de alimentare cu apă în municipiul Edineț” va fi implementat prin intermediul Agenției de Dezvoltare Regională Nord. Instituția a semnat contractele cu antreprenorii care urmează să efectueze lucrările.

Maria Prisacari, director ADR Nord: „Este un proiect în valoare de circa 58 de milioane de lei. Proiectul urmează a fi inițiat începând cu săptămâna viitoare. În urma implementării acestui proiect, peste 8000 de locuitori vor avea acces îmbunătățit la aceste servicii de aprovizionare cu apă, vor fi reabilitate și construite circa 34 de kilometri de apeduct.”

Contribuția primăriei este de aproximativ opt milioane de lei, bani care vor asigura conectarea gratuită a familiilor defavorizate la noua rețea de apeduct.

Constantin Cojocaru, primarul orașului Edineț: „În primul rând inițiativa este civică și doar civică. Era estimativ un calcul de 2000 de lei per familie, inițial era 6000 de lei per familie. Noi am venit cu 4000 de lei pentru fiecare consumator. Primăria acoperă pentru cei defavorizați suma totală.”

Lucrările vor începe în următoarele săptămâni, iar pentru a se încadra în termenii prestabiliți în contract, pe șantier vor lucra peste 60 de muncitori. Materialele folosite urmează a fi importate din Uniunea Europeană.

Filaret Mereacre, director S.A. „Darnic Gaz”: „Lucrările vor începe de săptămâna viitoare, vom aduce tehnica, vom procura materiale. Conform condițiilor proiectului, materialele trebuie să fie cu ISO-uri, corespunzătoare, toate se importă cu excepția cimentului, nisipului și a inelelor de beton. Armătura este germană, țeava este românească, totul este de calitate europeană.”

Marin Trefoilă, responsabil tehnic: „În acest proiect, noi, conform legislației în vigoare, răspundem de calitatea și volumele care sunt în devizele de cheltuieli să fie îndeplinite întocmai conform proiectului.”

Contractul cu antreprenorul care va executa lucrările prevede ca noul apeduct să fie dat în exploatare la finele lunii iulie 2022.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un ucrainean torturat de ruși cu electroșocuri a depus o plângere pentru crime de război în Argentina

Un ucrainean a depus o plângere penală la un tribunal din Argentina împotriva forțelor de ocupație ruse care l-au...

Moldovenii preferă produsele autohtone. R.M. a înregistrat o scădere a importurilor cu 7,5%

Moldovenii preferă tot mai mult produsele autohtone. Potrivit datelor Biroul Național de Statistică, importurile în Republica Moldova au înregistrat...
  sursa: cursbnm.md