fbpx
13.7 C
Бэлць
miercuri, mai 22, 2024

/VIDEO/ Ar fi furat bunuri în valoare de 80.000 de lei. Fosta directoare a gimnaziului din Răuțel, cercetată penal

Citește și:

Fosta directoare a gimnaziului din satul Răuțel, raionul Fălești este acuzată că ar fi sustras din instituție mai multe bunuri. Aceasta este cercetată de polițiști, după ce actuala directoare a instituției a depistat lipsa lucrurilor. Este vorba despre mai multe bănci, scaune, mobilă de bucătărie, stick-uri și calculatoare.

Actuala directoare a gimnaziului, Marina Burlacu ne-a confirmat că ea a fost cea care a depistat dispariția bunurilor, însă a refuzat să comenteze situația la cameră.

Valoarea bunurilor dispărute este estimată la 80.000 de lei.

VEACEASLAV TAMBUR, vicepreședintele raionului Fălești: „În urma identificării acestor pierderi, inspecția face un raport, iar raportul îl transmite la poliție, la CNA sau la alte organe competente care să identifice cum a fost luată suma și cum poate să o întoarcă înapoi în instituție. Poliția a solicitat de la noi să informăm dacă suma este considerabilă sau nu. Și dacă consilierii votează că suma este considerabilă dosarul penal merge mai departe în judecată și în urmărire penală”.

Oamenii din localitate care o cunosc pe fosta directoare, spun că nu pot să creadă că aceasta ar fi putut face așa ceva.

„Dar nu mai cred să luat, e așa o femeie sensibilă, eu nu cred asta, ea să luat”. 

„Nu m-am gândit că poate să facă așa ceva.  Știu că a fost concediată și atât. – Dar din ce cauză nu cunoașteți? – Nu știu”. 

„Cu adevărat, nu e frumos și nu e bine deloc, dacă cineva ia bunurile statului. Nici un manager nu și-ar permite să facă așa ceva, dar dacă instanța se pronunță și spune ceva exact, verificat, posibil”.

În urma ședinței Consiliului Raional Fălești, aleșii locali au votat că suma bunurilor sustrase este un prejudiciu în proporții considerabile pentru instituție. În prezent, ex-directoarea gimnaziului este plecată peste hotare și nu am putut obține un comentariu de la ea. Oamenii legii cercetează cazul.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Atenție dacă ați cumpărat așa ciuperci. ANSA retrage din comerț un lot marca Lux Menu

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat astăzi retragerea din comerț a unui lot de ciuperci conservate marca...

/FOTO/ Cinci spitale raionale din țară dotate cu panouri fotovoltaice. Două sunt din nordul țării

Astăzi, la Spitalul raional Orhei, a avut loc inaugurarea panourilor fotovoltaice pentru cinci instituții medico-sanitare publice din țară. De...
  sursa: cursbnm.md