fbpx
16.1 C
Бэлць
vineri, mai 17, 2024

/VIDEO/ Are cine duce faima orașului în lume. Tinerii interpreți din Drochia și-au etalat talentul

Citește și:

Și-au „scăldat” rezultatele în aplauze. Zeci de tineri din orașul Drochia şi-au etalat măiestria în muzică și pictură. Tinerii au evoluat pe scena Muzeului de Istorie Etnografie și Artă din oraș. La final, tinerii artiști au primit diplome de onoare și dulciuri.

Copiii spun că s-au pregătit tot anul și speră că vor avea o carieră de succes în domeniul ales.

RADU CUCEREAVÎI, participant: „Mă ocup cu muzica deja de șapte ani și am absolvit școala muzicală din orașul Drochia, fiind susținut foarte mult de părinții mei. Îmi place să particip la concursuri muzicale, pentru că muzica este o parte din mine și primesc plăcere din asta”.

ADRIANA BEJENARI, participant: „Eu cânt la chitară și voi interpreta două piese. Este vorba de „Santa Cruz” de David Qualey și de „Preludiu”. Îmi place pentru că interacționez cu publicul și îmi place să simt emoțiile de la ei”.

Cele mai mari emoții au avut, însă, părinții tinerilor interpreți.

„Este important, fiind că se deprinde cu publicul, cu lumea, aplauzele la fel sunt foarte importante pentru ei.

-Aveți emoții?

-Eu, da. Și cred că și el la fel de mult”.

„Pe cine o veți susține astăzi?

-Pe fiica mea.

-De cât timp se ocupă cu muzica?

-De cinci ani. E important să se organizeze pentru tinerele talente asemenea evenimente?

-Eu cred că da”.

Tot în cadrul evenimentului, a fost organizată și o expoziție de pictură a elevilor de la Școala de Arte Plastice din or. Drochia și de articole hand-made.

AURICA ROMAN, metodist la Muzeul de Istorie Etnografie și Artă: „Vin astăzi cu o expoziție de lucrări hand-made, foarte divers. Acesta și este scopul meu, nu fiecare copil are aceleași preferințe, iar cele mai reușite au urcat și o treaptă a succesului precum țesutul covoarelor și croșetarea genților moderne”.

CRISTINA ȚURCAN, Șef Direcția Cultură Turism Tineret și Sport Drochia: „Bineînțeles că este un eveniment important pentru comunitatea noastră, pentru că atunci când în scenă urcă tineri, promovăm instituțiile de artă. Astăzi vedeți vernisată și o expoziție. Lucrările copiilor de la școlile de artă a copiilor din or. Drochia. Iar în scenă vor urca elevii Școlii de muzică din oraș. Este și o publicitate pentru a atrage elevii în noul an școlar pentru a fi înmatriculați în instituțiile de învățământ artistic”.

Concursul „Promovăm tinere talente” este la cea de-a doua ediție, iar în acest an au evoluat 14 elevi de la Școala de Muzică și 32 de la Școala de Arte Plastice.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Muzică, dans și chiar împușcături. Cum a fost sărbătorită Ziua Ușilor Deschise la USARB

La Universitatea din Bălți s-a organizat Ziua Ușilor Deschise. https://youtu.be/FlwlFFUWYBQ NATALIA GAȘIȚOI, rector USARB: „Ziua Ușilor Deschise o zi în care...

Mai mulţi copii palestinieni răniţi în Gaza vor fi trataţi în România

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Iaşi, că se fac pregătiri pentru primirea mai multor copii palestinieni...
  sursa: cursbnm.md