fbpx
24.1 C
Бэлць
joi, iunie 20, 2024

/VIDEO/ Atmosferă de sărbătoare în centrul Bălțiului. Cum e sărbătorit hramul orașului Bălți

Citește și:

Hramul orașului Bălți a început cu o slujbă, oficiată de un sobor de preoți ai Mitropoliei Moldovei.

Zeci de antreprenori, agenți economici, întreprinderi municipale au participat la parada din piața Vasile Alecsandri

Eu m-am născut în Bălți, cei trei copii ai mei s-au născut în acest oraș. Eu lucrez aici, eu iubesc oamenii care mă înconjoară. Cum poți să nu iubești acest oraș, uitați-vă cât sunt toți de luminoși, cu zâmbetul pe buze. Da, avem foarte multe neajunsuri, dar noi îl iubim așa cum este, pentru că e patria noastră. La mulți ani, oraș iubit.”

„Este orașul nostru. Noi îl iubim. – Ați crescut aici? Desigur. – spuneți vă rog ce-i doriți acestui frumos oraș? – Fericire, noroc, bunăstare, pace, bunătate. Și tot ce este mai bun.”

„Eu sunt bălțean, eu nu vreau să plec din Bălți. Noi vrem să contribuim la dezvoltarea infrastructurii din Bălți, ca tot orașul să se dezvolte. De aceea noi organizăm asemenea parade ca oamenii să vadă că orașul este tânăr și viu.”

„De acest oraș ne leagă viața de zi cu zi, amintiri, lucru, familia, casa, copiii și tot ce este mai frumos. Pentru a transmite generațiilor viitoare tot ce e mai frumos din zilele noastre.”

„Este foarte bine, ne place și oamenii vin, sunt mulțumiți, fericiți. Noi locuim aici, mie foarte mult îmi place acest oraș, este frumos, liniștit.”

Municipiul Bălți este unul multicultural și multietnic, iar asigurarea condițiilor egale pentru toți este prioritatea administrației publice locale.

ALEXANDR PETKOV, primarul de Bălți: „Vă felicit pentru că Bălți, în care se împletește istoria cu prezentul, Bălți este orașul în care trăiesc cei mai minunați oameni, cei care sunt tezaurul nostru. Vreau să știți că cu fiecare zi, în orașul nostru totul trebuie să fie tot mai frumos și mai confortabil. Iar pentru asta, noi lucrăm, cu așa oameni minunați noi vom adeveri sintagma: Capitala de nord a Moldovei.”

Potrivit unor izvoare istorice, anul acesta municipiul Bălți face 603 ani de la prima atestare.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Mai mulți români sunt acuzați că au folosit diplome de Bacalaureat false pentru a obține certificate de manager de transport marfă

10 români sunt cercetați de polițiști, după ce ar fi folosit diplome de Bacalaureat false, pentru a obține certificate...

/VIDEO/ Construită din dragoste, Biserica „Sfânta Treime” din Cuhureștii de Sus este o perlă a neamului. Ce secrete a lăsat familia Bogdanilor

„Vă întâmpin cu gânduri bune, dragii mei, fiindcă, bine ați venit la această perlă a noastră, care ne adună,...
  sursa: cursbnm.md