fbpx
21.8 C
Бэлць
luni, aprilie 15, 2024

/VIDEO/ Au celebrat numărul Pi. Elevii din 6 școli din Bălți au participat la un concurs organizat de USARB

Citește și:

Elevii din 6 școli din Bălți au avut ocazia de a-și demonstra pasiunea și cunoștințele în domeniul matematicii. Concursul, desfășurat la USARB a fost dedicat celebrării al Numărului Pi, a reprezentat o oportunitate pentru elevi de a-și testa abilitățile și creativitatea în rezolvarea problemelor matematice complexe.

„Pentru ca pi să fie lăudat, i-a propus o zi anume și așa s-a aprobat, ca an de an de atunci înainte, magicul pi să fie aniversat.”

Publicul a rămas surprins de modul în care elevii au prezentat matematica printr-o altă metodă, decât cea în cifre.

„Evenimentul mi-a plăcut foarte mult, mai ales că este și în limba română, eu am aflat mai multe despre pi. Mi-a plăcut cum au prezentat primii tineri, ei au avut o scenă cum se aflau în școală și au aflat lucruri noi despre numărul pi.”

„Consider că această activitate este destul de interesantă, totuși se dezvoltă în domeniul matematicii și prezintă cunoștințele.”

„Mulțumită matematicii s-au realizat multe succese, am evoluat și e ok importantă disciplină în viața noastră.”

„Noi am dorit să transmitem, că femeilor în toate timpurile i-a fost greu să se evidențieze, să se evidențieze în știință, filosofie și în alte domenii ale științei, noi am dorit să arătăm că femeile pot să facă multe.”

Participanții au fost încurajați să abordeze probleme matematice variate, care să le testeze gândirea logică, abilitățile de rezolvare a problemelor, dar și creativitatea.

LIUBOV ZASTÎNCEANU, organizatoare: „În ediția aceasta vin 6 echipe din școlile din oraș, plus vine o echipă cu concursuri intermediare între pauze din Colegiul Pedagogic din carul Universității „Alecu Russo” din Bălți. Noi încercăm să arătăm prin aceste activități extra curriculare că mai sunt și laturi mai pozitive, mai distractive, mai interesante în care pot excela orice fel de copii, cu orice fel de capacități.”

TATIANA ȘUIU, specialist principal la matematică și informatică, DÎTS Bălți: „Festivalul ideilor de matematică, evenimente, viziuni, noi dorim ca copii să simtă matematica nu doar ca știință, dar o muncă fascinantă și creativă, în contextul zilei mondiale de ieri, ziua matematicii și numărul pi, dorim ca elevii să-și arate interesul lor față de matematică și în afara orelor.

Echipele participante la eveniment s-au ales cu diplome și cadouri simbolice din partea organizatorilor.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/DOC/ Scandal la Consiliul Raional Fălești. Cine totuși este președintele raionului

Scandal la Consiliul Raional Fălești. Potrivit unei decizii emisă astăzi de unii consilieri, actualul președinte Vadim Roșca din partea...

Zelenski, apel către Occident: „Încetaţi să mai toleraţi terorismul rusesc!”

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat un apel ţărilor occidentale să aplice mai eficient sancţiunile instituite împotriva Rusiei pentru...
  sursa: cursbnm.md