fbpx
13.7 C
Бэлць
luni, mai 27, 2024

/VIDEO/ Au sărbătorit „din plin” de 9 mai. Cum au comemorat victimele celui de-al doilea Război Mondial mai mulți oameni din nordul țării

Citește și:

Comemorarea victimelor celui de-al Doilea Război Mondial s-a transformat într-o celebrare exuberantă în nordul țării, unde mai mulți oameni s-au adunat la un concert de amploare, organizat de Blocul Politic „Victorie”, afiliat deputatului fugar Ilan Șor.

„Eu am venit pentru părinții mei, pentru pace, pentru oameni. Pentru cei care ne-au făcut azi și suntem pe fața pământului. Au luptat săracii, vai de capul lor fără apă fără mâncare. Sărbătoriți astăzi ceva? Da, „Victoria” ziua biruinței.”

Chiar dacă refuză să recunoască că au venit organizat, oamenii au purtat tricouri, stegulețe și baloane cu inscripția Blocul Politic „Victorie”.

„Pe balon ce aveți scris? Ziua biruinței, pobeda. Păi avem așa un bloc politic. Nu știm noi, și dacă este noi nu știm de bloc politic, noi știm de 9 mai.”

„Elevi, când eram în școală am serbat această sărbătoare, ne-am dus cu flaguri și până în ziua de astăzi avem acest sentiment în suflet. Fiindcă buneii noștri au vărsat sânge ca azi noi să trăim în pace. Asta e tradiție intrată în sânge, nu ne-a organizat nimeni, până o să îmbătrânim  vom fi cu acest eveniment.”

„Eu nici nu știu cine a organizat, oamenii pur și simplu au venit, fiecare partid în felul său. Văd că sunt diferite partide, pobeda, socialiștii. Pe balon scrie Blocul Politic Pobeda. A, aha da, înseamnă că este așa bloc. Dar cine va împărțit aceste baloane. Ne-au dat în oficiu, la Șor.”

Întrebat de cine a fost organizat evenimentul, deputatul Alexandr Nesterovschi a declarat că inițiatorul este Blocul Politic „Victorie”. Tot oficialul a declarat că nu știe câți bani s-au cheltuit pentru organizarea marșului și concertului.

ALEXANDR NESTEROVSCHI, deputat în Parlamentul Republicii Moldova: „Totul a fost organizat de către Blocul „Victorie” și cinci partide care sunt în acest bloc. Care? Partidul „Renaștere”, „Alternativa”, „Ș.O.R”, „Șansă” și încă unul. Dar de unde bani? Dar pentru ce trebuie bani? Maiouri, flaguri, oricum. Noi avem totul de la alte evenimente, iar acesta este încă de la socialiști.”

În Republica Moldova pe 9 mai este celebrată Ziua comemorării victimelor celui de-al doilea Război Mondial și Ziua Europei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Poate l-ați văzut undeva. Un copil din Bălți, dispărut

A ieșit din Teatrul Național Vasile Alecsandri din municipiul Bălți și este de negăsit. Turcu Andrei Ivan, anul nașterii ...

/VIDEO/ Examinarea dosarului cu tânărul găsit mort pe malul unui lac din Hîjdieni, Glodeni, bate pasul pe loc. Ce spune mama victimei

Examinarea dosarului în cazul tânărului găsit mort pe malul unui lac din apropierea satului Hîjdieni, raionul Glodeni bate pasul...
  sursa: cursbnm.md