fbpx
17.7 C
Бэлць
vineri, iunie 14, 2024

/VIDEO/ Au venit doar să o vadă. Locuitorii din satul Elizaveta nu prea au avut întrebări pentru președintele țării

Citește și:

Chiar dacă se confruntă cu mai multe probleme, locuitorii satului Elizaveta din municipiul Bălți, nu prea au avut întrebări pentru președintele țării, Maia Sandu. Șefa statului a avut o vizită de lucru în nordul țării, în care a mers să discute cu cetățenii despre problemele cu care se confruntă.

„Vreți să scap așa ușor? Așa puține întrebări? Nu prea îmi vine a crede. Domnul primar, dumneavoastră nu aveți nicio pretenție la instituțiile statului? Nicio așteptare?”

Oamenii au spus că probleme sunt, doar că rezolvarea acestora nu țin de competența șefei statului.

„Probleme sunt, dar dacă nu se rezolvă de ce să mai dăm întrebări. Trebuie să fie stimă. Oleacă pensia e mică, ar trebui salariu la lume și prețurile să nu fie mari.”

„Eu am o întrebare, cred că o să mă duc și o să o dau, cred, acum o să văd și eu, știți cum, totuși e președintele țării, este oleacă de frică, așa. – Ce întrebare aveți dumneavoastră? – Amuș o să ies și o să o întreb.”

„Îi aranjează toate situațiile așa cum sunt și suntem mulțumiți de situația actuală. – Dumneavoastră tot nu aveți întrebări la doamna președinte? – Nu.”

Primarul localității, Simion Magnet a atras atenția asupra problemei sistemului de canalizare centralizat în localitate. Potrivit acestuia, bugetul primăriei nu poate asimila un asemenea proiect.

SIMION MAGNET, primarul satului Elizaveta din municipiul Bălți: „Proiectul Satul European, avem un proiect amenajarea parcului cu micro complexul sportiv pe 54 de ari, costul proiectului este cinci milioane și două sute de mii de lei, sperăm să-l câștigăm. Avem proiectul de canalizare pe localitatea noastră, însă este o sumă colosală, este suma de 54 de milioane, la care și am fost cu proiectul ne-a spus că nu o să ne ofere așa sumă nimeni.”

MAIA SANDU, Președintele Republicii Moldova: „Nu se găsesc donatori care să vrea să finanțeze deodată 50 de milioane, pentru că sperie asemenea cifre, nu sperie dacă ar fi vorba de o localitate sau zece, dar când e vorba despre 800 de localități sperie 50 de milioane doar pentru problema canalizării. De aceasta în mai multe localități se lucrează pe segmente, se începe cu anumite părți ale localităților, dar e foarte important când faceți un asemenea proiect să fiți realiști.”

Menționăm că pe 5 aprilie, Maia Sandu a mai vizitat Spitalul Clinic Bălți și societatea pe acțiuni „Barza Albă”, unde s-a întâlnit cu mai mulți agenți economici.  

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Premierul Dorin Recean și reprezentanții autorităților publice din Soroca au discutat despre dezvoltarea raionului

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților publice și ai serviciilor desconcentrate din raionul Soroca. Au fost discutate...

/VIDEO/ „Acceptă-mă” – Bate un gol pentru viață

Au jucat fotbal pentru o cauză nobilă. În municipiul Bălți s-a desfășurat cea de-a doua ediție a „Cupei Companiilor:...
  sursa: cursbnm.md