fbpx
26.4 C
Бэлць
vineri, iunie 21, 2024

/VIDEO/ Avea 22 de ani și urma să joace o nuntă frumoasă. Ce spun consătenii despre tragicul accident de la Călugăr

Citește și:

Avea doar 22 de ani și urma să joace o nuntă frumoasă, însă va fi petrecută pe ultimul drum. Întreaga comunitate din satele Călugăr și Călinești din raionul Fălești, deplâng decesul tinerei care a fost lovită mortal de o mașină. Incidentul tragic a avut loc ieri seara, când aceasta traversa regulamentar strada.

„Grav, eu am auzit când sora a ieșit afară să încuie poarta, când s-a uitat, poliția. Știu că nu e din sat, știu că e din Călinești, știu că trebuia să fie logodită cu viitorul soț, soțul era plecat în străinătate. Trebuia să facă bani pentru nuntă. Era însărcinată, nu știu a câta lună.”

„Eu nu mă pot pricepe, iată mașina la mine stă acolo, noi mergem încet, eu nu am simț, nu au nu știu ce. E din sat de la mine, eu sunt de la Călinești din părțile celea, de pe malul Prutului. Am sunat acasă, la un coleg de clasă și a zis, e de aici de la noi, mama ei e la Italia.”

„Fata este străină. S-a căsătorit la noi în sat. Pe mama-soacră o cunosc că a fost elevă de a mea.”

Potrivit martorilor oculari, șoferul s-a oprit și ar fi încercat să îi acorde primul ajutor, însă fără rezultat.

„S-a oprit șoferul, el spunea că a fost orbit de altă mașină. El era cu familia lui, trei copii mărișori, de vreo 14-15 ani și soția. Pe o fetiță a luat-o ambulanța că a leșinat din cauza panicii.”

Polițistul care investighează cazul a refuzat să vorbească cu presa.

„Voi cine sunteți? – De la TV Nord suntem. Televiziunea Nordului. – O zi bună, o să discutați pe urmă cu ofițerul de presă.”

Localnicii spun că de cele mai multe ori șoferii care circulă pe acolo nu adaptează viteza.

„A fost accident și la magazinul cela de mai în vale, numai ca acolo nu a murit nimeni. Dar aici merg des și de multe ori ei nici nu se opresc. Calcă și câini și tot ce mai este pe zebră.”

„Iată dau să trec să mă duc la punctul medical nu se opresc deloc. Eu fac un pas, dar ei nu se opresc deloc. Uite așa merg și rutierele și toți. Ei parcă nu recunosc această zebră, dar aici este și școala și grădinița, totul. Ei nu recunosc deloc așa viteză mare.”

„Da, am auzit din partea aceasta, dar îi tragic, îi dureros, șoferii nu cedează trecerea asta de pietoni, e scârbă mare.”

Potrivit poliției, conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a arătat că acesta nu se afla în stare de ebrietate.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Tatăl lui Guguță a murit la 92 de ani. Spiridon Vangheli a trecut la cele veșnice

Spiridon Vangheli a murit la vârsta de 92 de ani, la o săptămână de la ziua lui de naștere,...

Peste 8.000 de locuri bugetare în universități, aprobate de Guvern

Planul de admitere în învățământul superior pentru anul de studii 2024-2025 a fost aprobat de Guvern. Astfel, în instituțiile de...
  sursa: cursbnm.md