fbpx
18.2 C
Бэлць
luni, iunie 24, 2024

/VIDEO/ Bălțenii nu-și aleg astăzi primarul. Buletinele de vot au fost restituite, iar alegătorii au făcut cale întoarsă

Citește și:

Bălțenii nu-și vor alege astăzi, 5 decembrie, primarul. Comisia Electorală Centrală a suspendat turul doi al alegerilor locale noi. Buletinele de vot din toate cele 60 de secții de vot au fost returnate Comisiei Electorale de Circumscripție electorală municipală, iar oamenii care s-au pornit la urnele de vot sunt nevoiți să facă cale întoarsă.

La doar câteva minute după ce Comisia Electorală Centrală a decis să suspende alegerile, cei 60 de președinți ai secțiilor de vorate s-au grăbit să restituie buletinele de vot.

„Postăm anunțul și decizia CEC și gata. Nu putem face altfel. Nu avem telefoanele mobile ale fiecărei persoane”, susține președintele unei secții de votare.

„Un bărbat va fi de serviciu, alegătorii vor veni și vor explica că alegerile au fost anulate, asta e tot ce putem face”, susține presedintele unei secții de votare.

Ne-au spus să luam buletinele și actul de primire-predare și să le returnăm la primărie. Conform hotărârii alegerile de astăzi se anulează. Am lipit hotărârea pe ușa de afară, cetățenii să ne scuze, dar alegerile astăzi nu vor avea loc”, susține SILVIA CUCIUC, președintele Secției de votare nr 2/7.

Bălțenii care au ajuns primii la una dintre secțiile de votare din oraș s-au arătat indignați și supărați că au aflat despre amânarea alegerilor pe ultima sută de metri.

Este o fărădelege, asta se întâmplă în orașul nostru, dar și în toată țara. Nu este bine și nu se va termina cu bine. Îmi pare rău că așa stau lucrurile. Eu sunt indispus, desigur că sunt indispus. Eu aș fi putut să stau mai mult timp în pat”, susține un locuitor al orașului Bălți.

Este rău. – Acest lucru va creat dumneavoastră disconfort? – Desigur, eu am venit aici, dar acum trebuie să mă întorc înapoi”, susține un locuitor al orașului Bălți.

Este o fărădelege a puterii! Eu m-am trezit de dimineață. Dar aici așa…este o fărădelege totală a puterii. În statul nostru, stima față de oameni, în deosebi față de oamenii în etate este egală cu zero. Nu este vorba doar de disconfort, m-am certat cu soția. Pentru că i-am zis că mă duc la alegeri, îmi era interesant să văd ce buletin va fi”, susține un locuitor al orașului Bălți.

„Pur omenește nu este cinstit. Nimeni nu știe cine și pentru ce candidat era să  voteze, dar să elimini din cursă pe ultima sută de metri, concurentul cu cel mai mare procent acumulat nu este deloc logic”, susține o locuitoare a orașului Bălți.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis suspendarea alegerilor la Bălți după ce a luat act de decizia Curții de Apel Bălți cu privire la anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidul Politic “Șor” la funcția de primar în cadrul alegerilor locale noi din municipiul Bălți.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md